جامعه ایران در پرتو اندیشه مردم سالاری دینی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی، علوم اسلامی، فقه و حقوق در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RICCONF05_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 388
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بنیامین طاهری

دانشجوی کارشناسی گروه حقوق دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهرایران

چکیده

موضوع: پژوهش پیش رو تحت عنوان جامعه ایرانی در پرتو اندیشه مردم سالاری دین می باشد. اهداف: چرا که یکی از دغدغه های موجود در جامعه ایرانی که در حال حاضر مورد توجه بسیاری از اندیشمندان و صاحب نظران برای اعمال شیوه های جدید مردم سالاری دینی است، اما در سال های اخی شیوه دموکراسی به سبک نظام اسلامی مورد توجه اندیشمندان و صاحب نظران برای اعمال شیوه های جدید مردم سالاری دینی است، اما در سال های اخیر شیوه دموکراسی به سبک نظام اسلامی مورد توجه اندیشمندان قرار گرفته شده است. روش تحقیق: در این پژوهش با استفاده از روش شبه آزمایشی مطالعه مقالات و کتب در سه مولفه مشارکت سیاسی قبل از مشروطه، مشارکت سیاسی بعد از مشروطه مشارکت سیاسی بعد از انقلاب اسلامی می باشند. داده های به دست امده از طریق تجزیه و تحلیل اطلاعات و مولفه های موجود می باشد. نتایج: امروزه از یک سو جهان هر روز به سمت بی عدالتی اداری پیش می رود از دیگر سو ، دموکراسی به فنی پیچیده وتکنیکی تبدیل شده است، لذا لازم است با فقه پویای اسلامی و با استفاده از کتاب و سنت و.. مردم سالاری سالم و نظام مند اسلامی ارائه شود، زیرا اسلام در هیچ موردی، بدون ارائه دی راهکار نیست. مردم سالاری منحصر به اداره زندگی مادی نیس، بلکه در امور مذهبی و معنوی هم ضرورت دارد، خداوند سبحان مدیرانی چون انبیا را برای هدایت مردم فرستاد، و ایشان با این که بیش تر داعیه معنوی داشتند، در حد قابل توجهی در مدیریت اجتماع هم موفق بودند و جوامع خود را به سوی رشد و تکامل و پویایی سوق می دادند.

کلیدواژه ها

جامعه ایرانی، مردم سالاری، حکومت دینی، مدیریت الهی، مشارکت سیاسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.