شیوع شب ادراری و عوامل مرتبط با آن در کودکان سنین مدرسه در بندرعباس

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 285

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPMH-8-1_006

تاریخ نمایه سازی: 13 مرداد 1400

چکیده مقاله:

هدف: شب ادراری یکی از شایع­ترین اختلالات اطفال است که در مناطق مختلف و در سنین مختلف کاملا متفاوت است .هدف پژوهش حاضر تعیین شیوع شب ادراری و عوامل مرتبط با آن در کودکان سنین مدرسه است. روش ها: این پژوهش توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی شامل ۱۴۶۵ نفر از کودکان سنین مدرسه بندرعباس در سال ۱۳۹۴ بود که به روش سرشماری انتخاب شدند. سن و جنسیت کودکان، سطح سواد، سن، مرگ، شاغل بودن و شب ادراری والدین، تعداد نزدیکانی که در اتاق خواب کودک می خوابند، وضعیت تحصیلی کودک، سابقهی عفونت ادراری و عفونت دستگاه تنفسی مکرر در کودک، خرخر شبانه، تعداد و زمان عدم کنترل ادرار کودکان و سابقه شب ادراری در خواهران یا برادران با استفاده از چک لیست روا و پایا جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و از آزمون های کای اسکوئر، دقیق فیشر و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: شب ادراری در ۷۹ نفر (۵/۴ درصد) از کودکان مشاهده شد. دفعات شب ادراری، نسبت پسران، خرخر شبانه، سابقه شب ادراری والدین و برداران یا خواهران، عدم کنترل ادرار در روز، درمان شب ادراری و تحصیلات دیپلم به بالای مادر در گروه کودکان دارای شب ادراری به طور معناداری بالاتر از کودکان فاقد شب ادراری و میانگین سن مادر و کودک و نسبت شاغل بودن پدر در گروه فاقد شب ادراری به طور معناداری بالاتر بود. نتیجه گیری: برخی از متغیرها از جمله سابقه شب ادراری در والدین یا خواهران و برادران ، خروپف ، تحصیلات والدین و اشتغال پدر با شب ادراری همراه است که باید در طراحی برنامه های پیشگیری مورد توجه قرار گیرد.  

نویسندگان

کامبیز قاسمی

۱. Department of Pediatric, Clinical Research Development Center of Children's Hospital, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

مریم استقامتی

۱. Department of Pediatric, Clinical Research Development Center of Children's Hospital, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

غزال ذوقی

۲. Endocrinology and Metabolism Research Center, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Austin PF, Bauer SB, Bower W, Chase J, Franco I, ...
  • Butler RJ, Heron J. The prevalence of infrequent bedwetting and ...
  • Walker RA. Nocturnal enuresis. Prim Care. ۲۰۱۹; ۴۶(۲):۲۴۳-۸. DOI: ۱۰.۱۰۱۶/j.pop.۲۰۱۹.۰۲.۰۰۵۴. ...
  • Özkan S, Durukan E, Iseri E, Gürocak S, Maral I, ...
  • Bansal N, Goyal MB. Prevalence and factors affecting nocturnal enuresis ...
  • Shan S, Ahmed A, Rehman SU, Rehman G. Prevalence and ...
  • Hamed A, Yousf F, Hussein MM. Prevalence of nocturnal enuresis ...
  • Griffiths D. Neural control of micturition in humans: A working ...
  • Sherah KM, Elsharief MW, Barkat NAA, Jafery AMA. Prevalence of ...
  • نمایش کامل مراجع