شناسایی چالش ها و کاستی های موجود در مسیر سیاست گذاری برای توسعه صنعت محتوای دیجیتال در ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت توسعه فناوری، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JTDM-8-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حبیب اله طباطبائیان

عضو هیئت علمی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران.

پیام حنفی زاده

عضو هیئت علمی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران.

حامد حاجی میرزائی

عضو هیئت علمی، دانشکده امنیت ملی، دانشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی، تهران.

گلایول صفوی جهرمی

دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

امروزه صنعت محتوای دیجیتال یکی از منابع ثروت آفرینی و رشد اقتصادی در کشورهای توسعه یافته می باشد. بااین حال توسعه این صنعت در کشور علی رغم وجود سرمایه غنی ادبی و فرهنگی و ظرفیت بالقوه قابل توجه کماکان مغفول مانده است. دراین راستا، هدف پژوهش حاضر، بررسی موانع توسعه صنعت محتوا در ایران است. این پژوهش که به ­لحاظ هدف کاربردی و به ­لحاظ روش توصیفی است، در دو مرحله کیفی و کمی انجام شده است. ابتدا در مرحله کیفی، شاخص های پژوهش باتکیه بر پیشینه و مصاحبه های نیمه ساختاریافته با ۱۲ نفر از فعالان صنعت محتوا استخراج و سپس با مشارکت خبرگان دسته بندی شدند. در ادامه و در مرحله کمی، شاخص ها با مشارکت ۱۳۵ تن از فعالان صنعت محتوای دیجیتال و با­تکیه بر روش تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم صحت سنجی شدند. یافته ­های پژوهش نشان می­دهد چالش های مربوط به دسترسی کسب وکارها به علم و فناوری، چالش های مربوط به فقدان زیرساخت های لازم و چالش های مربوط به ناکافی بودن حمایت دولت از­جمله مهم ترین چالش هایی هستند که در مسیر رشد صنعت محتوا در ایران وجود دارند و بیش از سایر حوزه ها نیازمند برنامه ریزی و اقدام ضروری می باشند.

کلیدواژه ها

توسعه صنایع فرهنگی, تولید محتوا, صنایع خلاق, قناوری اطلاعات و ارتباطات, تحلیل عاملی تاییدی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.