اثر تمرین با آینه بر تعادل بیماران سکته مغزی مزمن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه علوم پیراپزشکی و توانبخشی مشهد، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JPSR-10-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما شهیدی

کارشناسی ارشد گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی،‎ ‎گروه علوم ورزشی، دانشگاه شهرکرد،‎ ‎شهرکرد،‎ ‎ایران

بهنام قاسمی

دانشیار گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی،گروه علوم ورزشی، دانشگاه شهرکرد،‎ ‎شهرکرد،‎ ‎ایران

علی شفیع زاده

استادیار رفتارحرکتی، گروه علوم ورزشی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

هدف: سکته مغزی شایع ترین بیماری ناتوان کننده نورولوژیک در بزرگسالان است که باعث آسیب به سیستم های حسی، حرکتی و ادراکی می ­شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین با آینه­ بر تعادل بیماران مرحله مزمن پس از سکته مغزی بود. روش­ بررسی: جامعه آماری شامل بیماران سکته مغزی مزمن مراجعه کننده به کلینیک تخصصی سکته مغزی تبسم تهران بود. نمونه آماری شامل۳۰ بیمار مزمن دارای شرایط ورود به پژوهش بودندکه با رضایت و داوطلبانه در پژوهش شرکت کردند. آزمودنی­ها  داوطلب به طور تصادفی ساده به دو گروه تجربی آینه ­درمانی با میانگین سن ۱۰/۶ ± ۵۵/۲ و کنترل با میانگین سن ۶/۳ ±۵۴  تقسیم شدند. هر دو گروه در پیش­آزمون، میان آزمون که پس از چهار هفته و پس­آزمون مقیاس تعادل برگ (Berg) که پس از هشت هفته برگزار شد شرکت کردند. برنامه تمرین دو گروه مشابه و شامل هشت هفته هر هفته دو جلسه و هرجلسه ۹۰ دقیقه شامل۶۰ دقیقه تمرین معمول توانبخشی و ۳۰ دقیقه تمرین با آینه در گروه تجربی و بدون استفاده از آینه در گروه کنترل بود. داده­ ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس مختلط ۲ (گروه)* ۳ (نوبت اندازه گیری) و با نرم افزار spss در سطح خطای ۰/۰۵ تحلیل شد. یافته ­ها: نتایج نشان داد از بین عوامل تعادل (۰/۰۰۱=p)، گروه (۰/۴۸۰=p) و  اثرتعاملی تعادل و گروه (۰/۲۹۶=p) فقط عامل تعادل اثر معناداری داشت. تعادل در هر سه مرحله پیش ­آزمون، میان ­آزمون و پس ­آزمون تفاوت معناداری داشت. نتیجه ­گیری: درمجموع نتایج نشان­ داد تمرین با آینه باعث بهبود تعادل بیماران شد ولی این بهبود به اندازه­ای نبودکه بتواند تفاوت قابل توجهی بین دو گروه تجربی و کنترل ایجاد کند.

کلیدواژه ها

تمرین مقابل آینه , تعادل, سکته مغزی, مزمن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.