نگاهی نو به شباهت سبک معماری دوره گورکانی با مساجد مالزی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ماهنامه باغ نظر، دوره: 18، شماره: 97
  • کد COI اختصاصی: JR_BAGH-18-97_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شارمین خآن

دپارتمان معماری ز. ح. ک. ا. ت، علیگره مسلم یونیورسیتی، علیگره، هندوستان.

آصف علی

گروه معماری، دانشگاه پالیتکنیک، علیگره مسلم یونیورسیتی، علیگره، هندوستان.

فاطمه خزاعی

گروه معماری، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.

انور حسین

گروه معماری، دانشگاه پالیتکنیک، علیگره مسلم یونیورسیتی، علیگره، هندوستان.

چکیده

بیان مسئله: تاکنون چندین پژوهش به لحاظ گونه شناسی به مسئله شباهت میان سبک معماری دوره گورکانی و مساجد مالزی از طریق مشخصه های این دوره پرداخته اند. اگرچه این مشخصه ها از لحاظ شکل و مصالح در انطباق با مساجد مالزی به لحاظ اقلیم، منطقه و دوره زمانی متفاوت دچار تغییر شد ه اند، اما همچنان بخش هایی از آن قابل تشخیص است. هدف پژوهش: این مقاله با رویکردی نوین در پی مقایسه سبک معماری دوره گورکانی و مساجد مالزی در دوران حکومت بریتانیا است.  روش پژوهش: این پژوهش براساس مدل شباهت و تطبیق ویژگی ها انجام گرفته است. همچنین این تحقیق از طریق مشاهده و روش های مطالعه موردی و با توجه به مولفه هایی ویژه به صورت شاخص های معنادار جهت کمی سازی داده های کیفی به جمع آوری اطلاعات پرداخته است. عناصر گنبد، مناره و چاتری به عنوان ویژگی های مستخرج از سه مطالعه موردی دوره گورکانی با سه مسجد مالزی، در دوران حکومت بریتانیا از جهت شباهت سبکی در این تحقیق با یکدیگر مقایسه شده اند. نتیجه گیری: یافته های تحقیق بر شباهت ملموس سبکی مساجد مالزی و معماری دوره گورکانی دلالت دارد. نتیجه تحقیق همچنین حاکی از آن است که روش پشنهادی نوین این تحقیق به منظور ارزیابی شباهت سبکی میان معماری دوره گورکانی و مساجد مالزی براساس کمی سازی داده ها راهکاری مناسب محسوب می شود.

کلیدواژه ها

معماری گورکانی, مسجد, مساجد مالزی, سبک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.