کاهش اثرات منفی بر محیط زیست با بررسی سرب به عنوان آلاینده زیست محیطی هوا در دستگاه خون ساز بدن انسان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی بحرانهای زیست محیطی ایران و راهکارهای بهبود آنها
  • کد COI اختصاصی: ICECTEM05_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2900
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد آستانی

باشگاه پژوهشگران جوان،دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان،گروه محیط زی

نفیسه عزیزیان سروش

دکتری علوم پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان،پز

مریم حسام پور

دانشجوی کارشناسی ارشد ارزیابی و آمایش سرزمین علوم و تحقیقات خوزستان

نسیم رونیاسی

دانشجوی کارشناسی ارشد ارزیابی و آمایش سرزمین علوم و تحقیقات خوزستان

چکیده

آلایندههای زیست محیطی از طرق مختلف زندگی انسان را به مخاطره میافکنند. یکی از این آلایندههای خطرناک سرب است. سرب میتواند باعث کمخونی سیدروبلاستیک, افزایش پروتوپروفیرین آزادFEP) تا 200 برابر میزان طبیعی و کم خونی همولیتیک شود.احتمال افزایش سرب در خون افراد میتواند به عنوان یک مشکل مطرح باشد. زندگی درمناطق معدنی، شهرهای پر ترافیک، در کنار بزرگراه ها و کارخانهها میتواند باعث افزایش سرب خون شود.در این مقاله ابتدا رفتار سرب در بدن در مقالات معتبر خارجی وکتب بررسی شده، سپس پس مراجعه افردمسموم به بیمارستان وکلینیک تخصصی الوندهمدان درسال های 1387 تا 1389 علائم مسمومیت با سرب در افراد شناسایی شده ،سپس آزمایشات خون شناسی وتجزیه شیمیایی خون صورت گرفته است.یکی از مشکلات ایجاد شده توسط سرب، ایجاد اختلال در سیستم خون ساز بدن می باشد. لذا با شناخت و داشتن اطلاعاتی در مورد روش های اندازه گیری سرب در خون، رفتار سرب در بدن، روش های آزمایشگاهی تشخیص مسمومیت با سرب، منابع آلودگی سرب موجود در هوا، منابع آلودگی سرب موجود در آب، متهموگلوبولینمیا و اختلال در سنتز هموگلوبین ضروری است. کنترل و نظارت واحدهای آلاینده, احداث سیستمهای تصفیه و به طور کلی استفاده بهینه از دانش روز آلاینده ها می تواند از وقوع این مشکلات جلوگیری کند. در رابطه با مسمومیت با سرب تاکنون تحقیق های زیادی در انسان و در دام صورت گرفته است .اما به نظر می رسد که روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی, روش مناسبی بوده است. زیرا در نمونه های گروه های مورد و شاهد پایائی خوبی را در تحقیقات نشان داده است

کلیدواژه ها

آلاینده های زیست محیطی،مسمومیت،سرب،متهوگلوبولینمیا،روش اسپکتروفتومتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.