سازوکاری جدید برای ارتقا امنیت شبکه اینترنت اشیا نظامی با استفاده از رمزنگاری کوانتومی و کلاسیک
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه پدافند الکترونیکی و سایبری، دوره: 9، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_PADSA-9-2_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 700
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی
چکیده
از مخاطراتی که توسط الگوریتم های کوانتومی به جهان اعمال می شود استفاده از آن ها به منظور شکستن امنیت برخی سیستم های مبتنی بر الگوریتم های رمزنگاری کلاسیک است. اما، امنیت سیستم های مبتنی بر الگوریتم های رمزنگاری کوانتومی از مخاطره ذکر شده در امان است. خاصیت مفید دیگر الگوریتم های رمزنگاری کوانتومی، تغییر اطلاعات پس از شنود در یک کانال است که این تغییر حالت در کیوبیت ها باعث ایجاد راهی برای تشخیص شنود کانال غیر امن یا کانال به ظاهر امن است. همچنین، امکان توزیع امن سهم ها از ایجادکننده سهام به سهام داران در الگوریتم تسهیم راز کوانتومی وجود دارد، حال آنکه این امکان در الگوریتم تسهیم راز کلاسیک وجود ندارد. یکی از کاربردهای مهم شبکه اینترنت اشیا (ا.ا)، اینترنت اشیا نظامی (ا.ا.ن) است. با توجه به اینکه ا.ا.ن مستقیما بر روی صحنه های نبرد تاثیر می گذارد، در مقایسه با کاربردهای غیرنظامی، دارای اهمیت بالاتری است. از این رو، مسائل امنیتی مرتبط با بخش های مختلف شبکه ا.ا.ن بسیار حیاتی هستند. در این مقاله طرحی جدید با استفاده از ترکیب رمزنگاری کلاسیک (به طور خاص استفاده از طرح امضای دیجیتال جدید معرفی شده) و رمزنگاری کوانتومی (به طور خاص تسهیم راز کوانتومی) برای ارتقا امنیت شبکه ا.ا.ن ارائه داده ایم. این طرح در مقایسه با پژوهش های مشابه نیازمندی های امنیتی بیشتری را تامین کرده و در برابر حمله های مطرح در این شبکه مقاوم است.کلیدواژه ها
شبکه اینترنت اشیا نظامی, امضای دیجیتال, تسهیم راز کوانتومی, رمزنگاریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.