استفاده از الکتروکینتیک در حذف هیدرو کربنها از خاکهای رسی آلوده

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: 076_0849847164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر شریعتمداری

عضو هیات علمی دانشکده عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران

امین فلامکی

عضو هیات علمی گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

چکیده

یکی از روشهای مورد توجه و رو به گسترش دررفع آلودگی از خاکهای رسی فرایند الکتروکینتیک است. نتیجة فرایند الکتروکینتیک در خاک حرکت آب، یونها و ذرات باردار در اثر اعمال میدان الکتریکی می‌‌باشد. در این تحقیق دو آزمایش بر روی دو رس با نام تجاری کائولن انجام گرفت. نمونه‌‌ها با فنل آلوده شده تا بازدهی فرایند در حذف آن از خاک تعیین گردد. تأثیر میدانهای الکتریکی بر روی رس در شرایط جریان ثابت بررسی شد. آزمایشها کوتاه مدت بوده و زمان آنها حدود 50 ساعت در نظر گرفته شد . فنل در خاک حرکت کرده و در یکی از آزمایشها تا بیش از 80 درصد از خاک استخراج گردید. با توجه به نتایج بدست آمده از آزمایشها فرایند الکتروکینتیک در حذف فنل به عنوان یک مادة قابل حل در آب در کوتاه مدت روش مؤثری است، اما به دلیل پیچیدگی به تحقیقات بیشتری نیاز دارد. همچنین به منظور بررسی حرکت هیدروکربنهای نفت در خاکهای رسی آلوده به مواد نفتی، نمونه‌های طبیعی از منطقه پالایشگاه تهران تهیه و پس از یکنواخت کردن، تحت میدان الکتریکی قرار داده شد. نتایج آزمایشها نشان داد که هیدروکربنهای نفت به دلیل حلالیت کم، غیر قطبی بودن و جذب به خاک تحت تأثیر جریان الکترواسمز و مهاجرت یونی قرار نمی‌‌گیرند حتی تزریق متانول به عنوان یک ماده حلال هیدروکربنهای نفت به سلول آند یا به درون خاک در افزایش بازدهی تأثیر کمی دارد

کلیدواژه ها

، هدایت الکتریکی، Electrokinetic، الکترواسمز Electro-osmosis)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.