پایش زیستس فلزات سنگین توسط جلبک اسپیروژیر موجود در آب حوضچه تصفیه خانه آب شماره 3 شهرستان اهواز
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی بحرانهای زیست محیطی ایران و راهکارهای بهبود آنها
- کد COI اختصاصی: ICECTEM05_042
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1597
نویسندگان
دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان
دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان
چکیده
امروزه استفاده از موجودات دریایی به عنوان شاخص پایش زیستی فلزات سنگین به عنوان یک امر متداول تبدیل شده است . هدف از انجام این مطالعه که در سال 1388 انجام پذیرفت ، تعیین غلظت فلزات سنگین توسط جلبک سبز( اسپیروژیر ) در تصفیه خانه آب شماره 3 شهرستان اهواز می باشد . در این مطالعه 13 ایستگاه انتخاب شد ، که از این 13 ایستگاه، 9 ایستگاه برای نمونه های آب و 4 ایستگاه برای نمونه های جلبکها در نظرگرفته شد . بر اساس نتایج بدست آمده در این مطالعه غلظت فلزات سنگین در نمونه های آب در دامنه 19/53 -1/98 ، 13/45-0/67 ، 23/18 -1 و 83/04-2/12 میکرو گرم بر لیتر به ترتیب برای فلزات کروم ، مس سرب و روی قرار داشت ، همچنین غلظت فلزات سنگین در نمونه های جلبک اسپیروژیردر دامنه 3/61-2/30 ، 3/43-2/06 ، 2/56-2/29 ، 10/84-9/88 میکروگرم بر گرم به ترتیب برای فلزات کروم ، سرب ، مس و روی قرار داشت . بیشترین میزان جذب در نمونه جلبک اسپیروژیر مربوط به فلز روی می باشد میانگین فلزات سنگین مورد مطالعه در آب های حوضچه های تصفیه خانه به تدریج از حوضچه 1 تا آخرین حوضچه کاهش پیدا کرده اند.همچنین مشاهده شد آخرین نمونه جلبک که در ورودی حوضچه 4 قرار داشت کمترین میزان فلزات را جذب کرده انتظار می رود به دلیل روند تصفیه در طول مسیر حوضچه ها بوده که باعث ته نشینی و صافی آب شده نهایتا در حوضچه آخر آب کاملا شفاف و بدن حضور حتی جلبک در کناره ها بوده استکلیدواژه ها
فلزات سنگین،جلبک اسپیروژیر،حوضچه تصفیه خانهمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.