تغییرات فراسنجه های بافت شناسی و بیان نسبی ژن های TGF-B۴ و StAR در بیضه خروس های تغذیه شده با کوآنزیم Q۱۰ و امگا۳

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 23، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-23-2_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا سالاری

دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی،دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگانف ایران.

یوسف جعفری آهنگری

استاد، گروه علوم دامی،دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگانف ایران.

زربخت انصاری پیرسرایی

دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری،ایران

چکیده

در این پژوهش، اثر تغذیه کوآنزیم Q۱۰و اسیدهای چرب امگا ۳ بر بافت شناسی و بیان نسبی ژن های TGF-B۴ , StAR در بیضه خروس های نژاد هوبارد بررسی شد. تعداد ۴۸ خروس در سن ۵۰ هفتگی به صورت تصادفی به چهار گروه مساوی تقسیم شدند و جیره پایه به اضافه سطوحی از کوآنزیم Q۱۰ و امگا ۳ شامل صفر،۳۰ گرم در کیلوگرم امگا ۳ (سالومگا)، ۴۰۰ میلی گرم در کیلوگرم کوآنزیم Q۱۰ و مخلوط کوآنزیم Q۱۰ و امگا ۳ (۳۰+۴۰۰) در روز به مدت هشت هفته متوالی دریافت کردند. در پایان آزمایش خروس ها کشتار و بیضه ها به دقت خارج شدند. سپس دو نمونه از یک بیضه از هر تکرار برداشته شد، یک نمونه برای بررسی بافت شناسی به درون محلول فرمالین ۱۰ درصد و یک نمونه جهت بررسی بیان نسبی ژن به درون ازت مایع منتقل شد. نتایج نشان داد که قطر لوله های اسپرم ساز در گروه های آزمایشی نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری افزایش یافت (P< ۰/۰۵). ولی تعداد سلول های سرتولی و لایدیگ تفاوت معنی داری ندشات. بیان نسبی ژن TGF-B۴ در سه گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (P< ۰/۰۵). اما بیان نسبی ژن StAR در پرندگانی که با استفاده از مخلوطی از کوآنزیم Q۱۰ و امگا ۳ (سالومگا) تغذیه شدند، بطور معنی داری افزایش یافت (P< ۰/۰۵). براساس نتایج این مطالعه اضافه نمودن مخلوطی از کوآنزیم Q۱۰ و اسیدهای چرب امگا۳ در خوراک فراسنجه های بافت شناسی و بیان ژن های مرتبط با اسپرم سازی را بهبود می بخشد.

کلیدواژه ها

اسیدهای چرب امگا۳, باروری, سلول سرتولی, سلول لایدیگ, قطر لوله های اسپرم ساز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.