پردازش فیزیکی پسماندهای کشاورزی استان همدان،مطالعه موردی:شهرستان بهار

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی بحرانهای زیست محیطی ایران و راهکارهای بهبود آنها
  • کد COI اختصاصی: ICECTEM05_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1235
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیل سبحان اردکانی

گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

مهرداد چراغی

گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

بهاره لرستانی

گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

نسیم رونیاسی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان_باشگاه پژوهشگران جوان

چکیده

از آنجا که پسماندها و پساب های کشاورزی در زمره خطرناک ترین آلاینده های آب و خاک محسوب می شوند که تا سال ها در محیط باقی مانده و صدمات جبران ناپذیری به حیات موجود در آن وارد می کنند، لذا ضروری است ضمن برآورد نوع و میزان تولید ضایعات تمهیداتی در راستای استفاده بهینه از آن ها اندیشید. از اینرو، در این تحقیق به منظور بررسی وضعیت فعلی مدیریت پسماندهای کشاورزی شهرستان بهار و ارائه راهکارهای مدیریتی جهت استفاده بهینه از این گروه پسماندها ، پس از تعیین کشت های عمده شهرستان که شامل گندم آبی و دیم، جو آبی و دیم، سیب زمینی، سیر و یونجه می باشد با در نظر گرفتن وسعت، سطح زیرکشت، نوع کشت، تعداد و پراکنش روستاها، 28 ایستگاه نمونه برداری با پراکندگی متوازن انتخاب و پس از برداشت نمونه و انتقال آن ها به آزمایشگاه به سنجش پیراسنجه هایی همچون جرم حجمی، رطوبت و انرژی استحصالی اقدام گردید. همچنین با محاسبه میزان پسماند کشاورزی تولید شده طی یک دوره زراعی که بر اساس سطح زیرکشت محصولات عمده بطور تقریبی معادل 142793 تن می باشد، و با استخراج اطلاعات پرسشنامه ت دوین شده، نحوه مدیریت فعلی این قبیل پسماندها در سطح شهرستان مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهایی نیز جهت مدیریت بهینه آن ها پیشنهاد گردید.

کلیدواژه ها

پسماند کشاورزی، آلاینده، پردارش فیزیکی، شهرستان بهار، استان همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.