کرامت انسانی شهروندان معلول و نقش مدیریت شهری در احترام به آن
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: CUCONF05_120
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 250
نویسندگان
کارشناس شهرداری تهران
چکیده
در سال های اخیر یکی از چالش های مهم جهانی، موضوع «حقوق افراد دارای ناتوانی» بوده است. تلاش ها در این زمینه ازسال ۱۹۲۴ آغاز شد، در ۲۶ دسامبر ۲۰۰۶ ، بعد از ۵ سال، تلاش جامعه جهانی و بخصوص سازمانهای غیر دولتی معلولاننتیجه داد و مجمع عمومی سازمان ملل متحد کنوانسیون جامع حمایت از حقوق افراد دارای ناتوانی را تصویب و برای امضایاعضاء، آن را در ۱۰ مارس ۲۰۰۷ گشود. کشورهائی که به عضویت پیمان نامه در می آیند خود را متعهد می سازند تاگامهائیبرای تدارک یک زندگی در شان و کرامت انسانی برای همه بردارند و اینکه همه انسانها برابرند. جمهوری اسلامی ایران نیز در۱۳ آذرماه ۱۳۸۷ کنوانسیون را در مجلس شورای اسلامی مصوب نمود. به نظر می رسد شهرداری ها دارای نقشی حیاتی درفراهم ساختن و ایجاد یک زندگی طبیعی برای افراد دارای ناتوانی یا معلولیت هستند. آنها می توانند کارهای اساسی برایتامین آنچه ماده ۹ کنوانسیون بیان می کند، انجام دهند. شهر بدون مانع که یک مفهوم نو و جذاب است، ایده خوبی را درمورد محیط مطرح میکند. واضعان این مفهوم معتقدند افراد دارای ناتوانی می توانند با حفظ شان و کرامت انسانی خود و بدونهیچگونه تبعیض یا رفتارهای کلیشه ای نامناسب در این شهرها زندگی کنند. محیط بدون مانع عبارتست از فضائی که برایحرکت آزاد و سالم، انجام عملکرد و دسترسی به همه چیز، صرفنظر از سن، جنس یا شرایط متفاوت، فضا یا مجموعه ای ازخدمات که می توانند در دسترس همه باشند بدون هیچگونه موانعی، با در نظر گرفتن مقام، شان، کرامت انسانی و در حدامکان استقلال افراد، اجازه دهد.کلیدواژه ها
معلولین، شهرداری، شهر، کرامت انسانی، طراحی شهریمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.