طراحی محله امن در شهرهای جدید با تاکید بر امنیت فضایی شهروندان (نمونه موردی: شهر جدید گلبهار)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: CUCONF05_077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 513
نویسندگان
دکتری شهرسازی، استادیار گروه شهرسازی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
چکیده
فضاهای شهری به عنوان عرصه عمومی، اجتماعی، فرهنگی و کالبدی نه تنها باید واجد ویژگی هایزیبایی شناختی باشند بلکه می باید پایه بستر حیات مدنی و محیطی امن برای آسودگی خاطرشهرونداننیز باشد. با توجه به اهمیت محیط های شهری امن سعی بر آن است که از طریق طراحی شهری بتوان ازبروز ناهنجاری های رفتاری در فضا جلوگیری نموده و به فضای امن دست یافت. بنابراین هدف در اینپژوهش ایجاد مکان های شهری امن در راستای کاهش ناهنجاری های رفتاری از طریق طراحی محیطفیزیکی مطلوب می باشد. با توجه به بررسی انجام گرفته می توان عوامل کالبدی- زیباشناختی، فعالیتی کارکردی، دسترسی- ارتباطات و معنایی- ذهنی را به عنوان عوامل اصلی در طراحی محیط های مطلوب شهری امن بیان نمود. در پژوهش حاضر بنابر ماهیت موضوع ، از دو روش توصیفی و تحلیلی بهصورت توامان استفاده شده است در بخش دیدگاه نظری و مروری بر مطالعات پیشین روش توصیفی بکارگرفته شده است. در مرحله بعد، جهت شناسایی روابط بین متغیرها و شاخص ها و همچنین تاثیراتمتقابل آنها بر یکدیگر در نمونه موردی ،از روش تحلیلی استفاده شده است، روش گردآوری اطلاعات درپژوهش حاضر از طریق مطالعات اسنادی ، کتابخانه ای و میدانی بوده که در مطالعه اسنادی از منابعکتابخانه ای، مقالات و کتب بهره گرفته شده و در پیمایش میدانی به منظور تکمیل شناخت، ازمشاهدات ، عکسبرداری و تکنیک پرسشنامه و مصاحبه برای تحقق برنامه ریزی مردم محور و مشارکتیاستفاده شده است.در بخش نظری پژوهش، برای بازگویی نظریه ها و اقدامات انجام گرفته مشابه در اینزمینه در دوران گذشته، از روش توصیفی و مطالعات اسنادی و در بخش عملی، از روش فرآیند طراحی وبرای ارزیابی آلترناتیوها، از روش ارزیابی دستیابی به هدف، برای ارائه پیشنهادات و طرح برای ایجادفضاهای شهری امن، درباره نمونه مورد مطالعه (شهر جدید گلبهار)، استفاده می شود.کلیدواژه ها
شهر امن، فضای شهری، امنیت، شهر گلبهارمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.