بررسی تاثیر ظرفیت تجارت الکترونیک بر چابکی کسب و کار با توجه به نقش تعدیلگر عدم اطمینان محیطی (مورد مطالعه شهرداری اصفهان)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CUCONF05_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 593
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد پارسافر

چکیده

هدف: هدف از پژوهش حاضر تاثیر ظرفیت تجارت الکترونیک بر چابکی کسب و کار با توجه به نقش تعدیلگر عدم اطمینانمحیطی (مورد مطالعه شهرداری اصفهان) بود.روش ها: این پژوهش، توصیفی- همبستگی و جامعه آماری آن، کلیه کارکنان شهرداری اصفهان که در طبق آخرین آمارها بالای۲۰ هزار نفر هستند، می باشند و با فرمول کوکران ۳۷۷ نفر به صورت در دسترس از آنها به عنوان نمونه انتخاب نمودند. ابزارپژوهش حاضر پرسشنامه های پرسشنامه های تجارت الکترونیک شامل سه بعد، چابکی کسب و کار شامل دو بعد و عدم اطمینانمحیطی شامل دو بعد که از پرسشنامه پژوهش لین و همکاران (۲۰۲۰) اقتباس گردیده است، بود. تجزیه و تحلیل داده ها باضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی مستقل با نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۳ انجام شد.یافته ها: یافته ها نشان داد بین تجارت الکترونیک و عدم اطمینان محیطی با چابکی کسب و کار رابطه آماری معنادار مثبتوجود داشت. همچنین بین تجارت الکترونیک و عدم اطمینان محیطی رابطه معنادارآماری مثبت وجود داشت. نتایج رگرسیونچندگانه تعاملی نیز نشان داد که متغیر عدم اطمینان محیطی به طور معنی داری رابطه میان تجارت الکترونیک و چابکی کسبو کار را تعدیل می نماید.نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر با الکترونیکی تر نمودن تجارت و استفاده بیشتر از تجارت الکترونیک مخصوصا درسازمان های خدماتی مانند شهرداری ها می توان این سازمان ها را چابک تر نمود و سازمان چابک تر مزیت های رقابتی بیشتریخواهند داشت. همچنین میتوان گفت قابلیت تجارت الکترونیکی در شرایط پیچیده محیط کسب و کار، یعنی در شرایط تنوععادات مشتری، اقدامات رقبا و انواع محصولات، قوی تر و ارزشمندتر است.

کلیدواژه ها

تجارت الکترونیک، چابکی کسب و کار، عدم اطمینان محیطی، شهرداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.