بررسی مصرف آب با رویکرد پیوند آب و انرژی در نیروگاه های چرخه ترکیبی ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دو فصلنامه آب و توسعه پایدار، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_WSD-8-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سرور قدرتی

علوم و تحقیقات تهران

نرگس کارگری

علوم و تحقیقات تهران

فروغ فرساد

علوم و تحقیقات تهران

امیرحسین جاوید

علوم و تحقیقات تهران

علیرضا حاجی ملاعلی کنی

علوم و تحقیقات تهران

چکیده

تولید برق و مصرف آب درهم تنیده است. با افزایش جمعیت و افزایش توسعه اقتصادی، نیاز به انرژی افزایش می یابد و در نتیجه مسائل آب مصرفی در سامانه های انرژی بسیار پیچیده تر خواهد شد. اکثر فناوری های تولید برق برای خنک کننده، توربین های بخار و بهره برداری از نیروگاه ها به آب احتیاج دارند. میزان آب مورد نیاز انواع مختلف فناوری های تولید برق متفاوت است. این پژوهش میزان آب مصرفی توسط نیروگاه های چرخه ترکیبی ایران را بررسی کرده و رابطه تنگاتنگ میزان تولید برق و میزان آب مصرفی جهت تولید برق را شناسایی کرده و با مدیریت مصرف آب و انرژی به بهبود شرایط در راستای حفظ محیط زیست کمک می نماید. در این پژوهش ابتدا به مطالعات کتابخانه ای و بررسی مطالعات مشابه در ایران و جهان پرداخته شد و ضرایب و روش های محاسبه میزان آب مصرفی از آن ها استخراج شد. میزان آب مصرفی هر نیروگاه از حاصل ضرب میزان تولید برق و WCF مربوط به سیستم خنک کننده خشک و نوع نیروگاه با سوخت گاز طبیعی به دست آمد. در نهایت داده های به دست آمده از محاسبات با دادههای واقعی آب مصرفی در فرآیند تولید برق (آب دمین) مقایسه شد. بررسیها نشان داد استفاده از ضرایب مصرف آب بین المللی نتایج بسیار متفاوتی را در مقایسه با داده های واقعی برآورد میکنند. لذا استفاده از ضرایب مصرف آب برای کشور ایران قابل استفاده نمی باشد.

کلیدواژه ها

مصرف آب, تولید برق, نیروگاههای چرخه ترکیبی, پیوند آب و انرژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.