تاثیر نوع درز بر سختی خمشی پارچه دوخته شده

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری نساجی و پوشاک، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JTST-8-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته خسروی

عضو هیئت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای، دانشکده فنی و حرفه ای دختران کاشان

صدیقه گرجی

دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیر کبیر، تهران، ایران

فاطمه موسی زادگان

عضو هیئت علمی/دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه امیرکبیر، تهران، ایران

مسعود لطیفی

عضو هیات علمی/ دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

از عوامل موثر بر ظاهر پوشاک، رفتار خمشی و آویزشی پارچه ی آن در حین مصرف می­باشد. اگر چه ویژگی های خمشی و آویزشی پارچه مورد استفاده در تعیین رفتار پوشاک نهایی بسیار موثر است، ولی در ساختمان پوشاک علاوه بر پارچه عوامل دیگری نظیر نخ دوخت و اتصالات مختلف نیز حضور دارند که هر یک به نوبه­ی خود می­توانند رفتارهای مکانیکی آن را تحت تاثیر قرار دهند. در این تحقیق به بررسی تاثیر دو نوع درز لبه­­ی آزاد پارچه­ها در یک طرف  و لبه­­ی آزاد پارچه­ها در دو سمت مخالف،راستای درز نسبت به محور خمش، مقدار فاصله درز از لبه­ی آزاد پارچه و موقعیت اتصال افقی در باریکه پارچه بر طول خمشی پارچه دوخته شده پرداخته شده است. برای ایجاد اتصالات از دوخت لاک استیچ که متداول ترین دوخت در صنعت پوشاک است، استفاده گردید. نتایج نشان می­دهد در درز لبه­­ی آزاد پارچه­ها در یک طرف مقدار سختی خمشی باریکه پارچه بیش تر از درزلبه­­ی آزاد پارچه­ها در دو سمت مخالف است و لذا طول خمشی بزرگ تری دارد. همچنین در هر یک از دو نوع درز، طول خمشی اتصالات عمود بر محور خمش بیشتر از اتصالات موازی محور خمش است. تاثیر مقدار فاصله درز از لبه­ی آزاد پارچه و موقعیت اتصال افقی در باریکه پارچه در هر یک از دو درز نیز مورد مطالعه قرار می­گیرد.

کلیدواژه ها

طول خمشی, فاصله درز از لبه آزاد پارچه, موقعیت درز, نوع درز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.