پاک سازی خاک آلوده به نفت کوره به وسیله یونجه و چمن به همراه باکتری سودوموناس پوتیدا

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پژوهش های حفاظت آب و خاک، دوره: 20، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JWSC-20-4_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 246
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم خسروی نوده

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه آب و خاک، دانشگاه صنعتی شاهرود، ایران

علی عباس پور

استادیار گروه آب و خاک، دانشگاه صنعتی شاهرود، ایران،

سیده سهیلا ابراهیمی

استادیار گروه خاکشناسی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران،

حمیدرضا اصغری

استادیار گروه زراعت، دانشگاه صنعتی شاهرود، ایران

چکیده

< p> آلودگی منابع آبی و خاک توسط نفت خام و مشتقات آن در هنگام استخراج نفت خام، ترابری، پالایش و سوختن آن مشکلی پیچیده و رایج در سراسر دنیا به شمار میآید. این نوع آلودگی اثرات منفی و زیان آوری بر سلامت انسان و سایر موجودات دارد و تهدیدی جدی برای محیط زیست< br /> به شمار میرود. از اینرو، پاکسازی زیستی آلودگی نفتی در صورت امکانسنجی کاربرد، جایگزینی مناسب و کاربردی برای روشهای فیزیکی و شیمیایی است. در این راستا، هدف از انجام این پژوهش، بررسی نرخ کاهش آلودگی هیدروکربنی خاکهای آلوده به مواد هیدروکربنی (نفت کوره) توسط< br /> کشت دو گیاه یونجه و چمن با و بدون همراهی باکتری سودوموناس پوتیدا به روش گیاه پالایی بود. به این منظور بذور دو گیاه یونجه و چمن در دو سطح تراکم و به همراه دو تیمار با و بدون باکتری سودوموناس پوتیدا در تعدادی گلدان شامل خاک آلوده به نفت کوره با درصد آلودگی مشخص، کشت و در شرایط گلخانه ای نگهداری شدند. نمونه برداری خاک در مراحل جوانه زنی، رویشی و زایشی گیاهان انجام شد. سپس نمونه های خاک به آزمایشگاه منتقل و آزمایشهای لازم بر روی نمونه های خاک موردنظر انجام شد. بررسی نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که هر دو گیاه یونجه و چمن میزان آلودگی خاک به نفت کوره را کاهش دادند. همچنین افزایش تراکم کشت و اعمال تیمار باکتری نیز در کاهش میزان آلودگی هیدروکربنی خاک اثر مثبتی داشته اما این کاهش نسبت به تیمار بدون باکتری و تراکم کمتر گیاه معنی دار نبود.< /p>

کلیدواژه ها

آلودگی خاک، سودوموناس پوتیدا، گیاه پالایی، نفت کوره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.