بهینه سازی شرایط تجزیه زیستی هیدروکربن های نفتی به وسیله میکرواورگانیسم های بومی و غیربومی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پژوهش های حفاظت آب و خاک، دوره: 20، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JWSC-20-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم دوستکی

سهیلا ابراهیمی

سیدعلیرضا موحدی نائینی

محسن علمائی

چکیده

< p> استحصال نفت هر روز در ایران، سبب پخش و گسترش آن به محیط، در مراحل مختلف بهره برداری و ذخیرهسازی این ترکیبات هیدروکربنی میشود. همین امر، ضرورت اعمال روشهای کارآمد برای پاکسازی آلودگی، ولی سازگار با محیط زیست و مناسب هر منطقه را اجتنابناپذیر< br /> میسازد. هدف از این پژوهش بررسی شرایط بهینه برای تحریک میکرواورگانیسمهای بومی خاک بهمنظور تجزیه کل هیدروکربنهای نفتی، واکنش باکتریها در شرایط متفاوت اعمال شده، روشهای تجزیه زیستی و نرخ یا روند تغییر میزان آلودگی هیدروکربنی با زمان بوده است. به این منظور از خاک آلوده نفتی اطراف پالایشگاه ری با میزان کل آلاینده هیدروکربنی ۳۸ درصد استفاده و ۱۳ تیمار از جمله کودهای شیمیایی، حیوانی، خاکاره و تلقیح کمپلکسی از باکتریهای باسیلوس سابتیلیس، باسیلوس مگاتریوم، سودوموناس پوتیدا در طی ۱۳ زمان (هر ۲ هفته) بر این خاک اعمال شد. نتایج نشان داد، با گذشت زمان تیمارهای باکتری + خاکاره و باکتری بهترتیب با بیشترین تاثیر باعث کاهش ۳۵ درصد و ۳۴ درصد آلودگی نفتی خاک مورد مطالعه شدند و تیمار خاک خشک (بدون هیچگونه مواد افزودنی بهجز هوادهی) با ۱۸ درصد کاهش، کمترین تاثیر را نسبت به بقیه تیمارها در تجزیه میزان نفت داشتهاند. نتایج این پژوهش بیانگر این بود که در صورت فعال بودن میکرواورگانیسمهای بومی و با بهبود شرایط محیطی از جمله هوادهی، اضافه کردن مواد مغذی،  رطوبت میتوان تجزیه هیدروکربنهای نفتی را سرعت بخشید ولی اگر فعالیت ریزاندامهای بومی کم باشد، مخلوط کردن موادی مثل خاکاره، کود حیوانی به همراه تلقیح ریزموجودات غیربومی از جمله باکتریهای فعال نفتخوار روند کاهش آلایندههای نفتی، را افزایش خواهد داد.< /p>

کلیدواژه ها

باکتری، پالایش، خاک آلوده به ترکیبات نفتی، میکروارگانیسم، نفت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.