بررسی تاثیر ارتقاء چک لیست ثبت تجهیزات و وقایع در طول عمل جراحی بر نگرش و رضایت تکنولوژیست های اتاق عمل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی، دوره: 15، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JPSMH-15-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سرور مصلح

Department of Operating Room, Faculty of Nursing and Midwifery, Isfahan university of Medical Sciences, Isfahan, Iran

محمد صادق ابوطالبی

Department of critical care, Faculty of Nursing and Midwifery, Isfahan university of Medical Sciences, Isfahan, Iran

چکیده

مقدمه: انجام ثبت تجهیزات و وقایع در طول عمل جراحی از وظایف اصلی پرستار اسکراب و سیار می باشد. این تحقیق با هدف بررسی دیدگاه تکنولوژیست های اتاق عمل از چک لیست ثبت فعلی و چک لیست ارتقا یافته بر اساس شواهد و گایدلاین های موجود انجام شد. مواد و رو ش ها: در این مطالعه توصیفی که به روش آسان نمونه گیری شد، دیدگاه ۲۸ نفر از تکنولوژیست های اتاق عمل در خصوص چک لیست فعلی ثبت تجهیزات و وقایع حین عمل و چک لیست ثبت ارتقا یافته، مورد بررسی قرار گرفت. چک لیست محقق ساخته ثبت تجهیزات و وقایع ارتقا یافته با استفاده از کتب و نتایج مطالعات و نظرات افراد متخصص در این زمینه تهیه گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۹ و آمار توصیفی و تحلیلی مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها: داده ها نشان داد که ۲۵٪ (۷ نفر) پاسخ دهندگان مرد و ۷۵٪ زن (۲۱ نفر) بوده اند. تفاوت آماری معناداری در بین دیدگاه و رضایت تکنسین های اتاق عمل قبل و بعد از اجرای چک لیست  ارتقاء یافته (۲۴ درصد در مقابل ۷۷ درصد) و میزان جامعیت این چک لیست نسبت به چک لیست  قبلی (۶۵ درصد در مقابل ۲۳درصد) وجود داشت، بدین معنی که چک لیست ارتقاء یافته نسبت به چک لیست فعلی راهنمای جامع تری در فرایند ثبت می باشد (p< ۰.۰۵). بحث و نتیجه گیری: انجام ثبت تجهیزات شمارش شده به صورت کامل و جامع در طول عمل جراحی ضروری است. لزوم ارتقاء فرم ثبت تجهیزات و وقایع و اضافه شدن آیتم های تکمیل شده بر اساس نتایج و شواهد ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

Surgical Safety, Checklist, Improvement, operating room, چک لیست, جراحی ایمن, ارتقاء, اتاق عمل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.