راهکار نوین برای ارزیابی شرایط کارگاه های ساختمان های بلندمرتبه مشهد با رویکرد HSE (مطالعه موردی پروژه های ساخت وساز)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران فردوسی، دوره: 33، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_CIVIL-33-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پوریا ایلدرآبادی

مهندسی عمران- مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت

امیر رضا مهردوست

مهندسی عمران – مدیریت ساخت، موسسه آموزش عالی خاوران.

جواد علامتیان

گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد.دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

چکیده

 ارزیابی خطرهای وابسته به سلامت، ایمنی و محیط زیست در پروژه­های عمرانی با فرآیند HSEانجام می­پذیرد. این یک شیوه نظام مند است که هدف آن حفاظت از سرمایه، نیروی انسانی و محیط زیست در برابر خطرها و حوادث غیرقابل پیش بینی در پروژه های ساختمانی است. در این مقاله، اهداف مبحث HSE، در پروژه­های ساختمانی شهر مشهد ارزیابی می­شوند. برای انجام این کار، نخست عوامل به وجود آورنده خطرهای سلامت، ایمنی و محیط زیست در کارگاه­های ساختمانی شناسایی می­شوند. سپس، یک تابع عملکرد بر مبنای ریسک های سلامت، ایمنی و محیط زیست پیشنهاد می شود. وزن دهی عوامل شناسایی شده و ارزیابی عملکرد تابع پیشنهادی، به ترتیب با استفاده از ماتریس SWOTو شبیه سازی مونت کارلو انجام می گردد. برای انجام این کار، با تهیه و توزیع چک لیست های سلامت، ایمنی و محیط زیست بین کارشناسان HSE، مدیران پروژه و سرپرستان کارگاه ها، نظرهای آنها دریافت می­شود. در ادامه با به کارگیری روش ماتریس SWOTو شبیه سازی مونت کارلو، به ترتیب، وزن دهی عوامل شناسایی شده و ارزیابی عملکرد تابع پیشنهادی، انجام می پذیرد. نتیجه چنین فرآیندی، طبقه­ بندی خطر های سلامت، ایمنی و محیط زیست در پروژه های ساختمانی مشهد، با استفاده از تابع پیشنهادی، است. بر این اساس، فرآیندهای وابسته به ایمنی جوشکاری و خطرهای ناشی از برنامه­ریزی HSE، به­ترتیب، بیشترین و کمترین خطر را در پروژه ­های ساختمانی مشهد ایجاد می­کنند.  

کلیدواژه ها

صنعت ساختمان, HSE, سلامت, ایمنی, محیط زیست, شبیه سازی, مونت کارلو, ماتریس SWOT

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.