بررسی موانع و مشکلات تاثیرگذار بر روی استاندارد سازی مصالح تولیدی صنایع ساختمانی استان لرستان (با تاکید بر بتن آماده و سنگدانه مورد استفاده در بتن)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران فردوسی، دوره: 33، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_CIVIL-33-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریدون امیدی نسب

گروه مهندسی عمران، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان.

وحید گودرزی مهر

گروه مهندسی عمران، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان.

حمیدرضا باباعلی

گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد، لرستان، ایران

احمد دالوند

گروه مهندسی عمران، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان.

چکیده

 طبق دو ماده ۱۵۵ و ۱۶۸ قانون برنامه پنجم توسعه کشور، هرنوع ساخت و ساز باید با مصالح استاندارد و کاربرد آن توسط سازندگان ذی صلاح  انجام و هر ساختمان باید ۱۰ سال بیمه شود. بر همین اساس هدف اصلی از انجام این تحقیق، بررسی موانع و مشکلات تاثیرگذار بر روی استانداردسازی مصالح ساختمانی در استان لرستان می باشد. روش تحقیق در این پژوهش کمی-کیفی(آمیخته) از نوع اکتشافی بود در این شیوه ابتدا تیم پژوهشی با توجه به اهداف و سوالات تحقیق، پرسشنامه ای شامل سوالات باز تدوین نمود. پس از تدوین پرسشنامه و انتخاب اعضای پانل مصاحبه ها آغاز شد. در این مرحله با تعداد ۵۰ نفر از مدیران مراکز تولید مصالح،کارفرمایان، کارشناسان سازمان نظام مهندسی استان، مسکن شهرسازی، اداره استاندارد،  مجریان و ناظران طرح های ساختمانی هماهنگی به عمل آمد و مصاحبه ها انجام شد.روش نمونه گیری در بخش کیفی غیر احتمالی هدفمند و حجم نمونه در حد رسیدن به اشباع بود که مصاحبه ها در این بخش با ۵۰ نفر به اشباع رسید و در بخش کمی روش نمونه گیری تصادفی بود که در این بخش با بهره گیری از فرمول کوکران، ۳۲۵ نفر از تولید کنندگان، مصرف کنندگان، مهندسین ناظر، آزمونگران آزمایشگاه همکار و پیمانکاران مورد بررسی قرار گرفتند. جهت گردآوری اطلاعات در این پژوهش از مصاحبه عمیق، پرسشنامه، مشاهده میدانی و آزمایش (اخذ نتایج ۴۰ نمونه آزمایش انجام گرفته توسط آزمایشگاه های تایید صلاحیت شده توسط اداره کل استاندارد در استان و تحلیل این آزمایش ها بر اساس استانداردهای موجود) بهره گرفته شده است.

کلیدواژه ها

موانع و مشکلات, راهکارهای استاندارد سازی, استاندارد سازی, مصاح ساختمانی, انواع استاندارد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.