بررسی تحقق سنجی اصل طبیعت گرایی در محله هفت حوض شهرداری منطقه ۸ تهران بر مبنای اصول شهرسازی ایرانی- اسلامی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: EBUCONF11_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 646
نویسندگان
دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
محله مفهومی است که هر یک از حوزه های مختلف علمی بنا به زمینه های نظری خاص خود، به تعریف و کاربست آنپرداخته اند. دارا بودن مرز و محدوده مشخص، حس همبستگی و روابط متقابل میان ساکنان، هویت جمعی و اشتراک اهداف،یکپارچگی فضا و فعالیت، خودکفایی نسبی و جمعیت متناسب از مضامین مشترک در تعریف محله بوده است. بر مبنایویژگی ها و معیارهای مورد انتظار، مفاهیم جمعیتی، زیرساختی، سیاسی، حسی، اجتماعی و محیطی به عنوان اصول پایه درمحلات محسوب می شود. ازآنجاکه فضاهای شهری، اوج تجلی مکانی حیات شهری و حضور شهروندان را به نمایش می گذارند،اثر متقابل کیفیت این فضاها برافزایش یا کاهش زندگی شهری، اثرگذار است، لذا اصل طبیعت گرایی که یکی از اصولچهارگانه شهرسازی ایرانی – اسلامی است در محله با قدمت هفت حوض تهران موردپژوهش قرار گرفت. نوع تحقیق کاربردیو روش پژوهش، توصیفی – تحلیلی است، تجزیه، تحلیل و سنجش شاخصه ها، به روش آماری مقایسه میانگین ها (آزمون T تک نمونه ای) انجام شد. بر اساس نتایج حاصله، آزمون T تک نمونه ای میانگین را برای محله هفت حوض در شهرداری منطقه ۸ تهران، ۷۶/۲۰ را نشان می دهد. اختلاف این میانگین با امتیاز حد متوسط ۲۶/۲۰ واحد بالاتر بوده که با توجه به سطح معنی داری کمتر از ۰/۰۵ می توان این اختلاف را معنادار دانسته و چنین نتیجه گیری کرد که اصل طبیعت گرایی در طراحی و برنامه ریزی شهری محله هفت حوض شهرداری منطقه ۸ موردتوجه جدی مدیران شهری قرارگرفته و با هویت ایرانی – اسلامی کاملا تطابق دارد.کلیدواژه ها
طبیعت گرایی، اصول شهرسازی ایرانی- اسلامی، محله هفت حوض، شهرداری منطقه ۸ تهرانمقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.