میوه های بهشتی از منظر قرآن و روایات تا پزشکی کلاسیک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پزشکی نوید نو، دوره: 24، شماره: 77
  • کد COI اختصاصی: JR_NNJ-24-77_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا محبتی

استادیار، مرکز تحقیقات کاربردی زیست پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

جواد باقری

مربی، گروه معارف اسلامی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

علیرضا محمدزاده

دانشیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

عباسعلی عباس نژاد

استادیار، گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

چکیده

مقدمه: در قرآن خداوند از برخی از میوه ها همچون انگور، انار، خرما، انجیر و زیتون به عنوان میوه های بهشتی نام برده است. از آنجایی که میوه ها سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و املاح هستند و مصرف آن ها تاثیر به سزایی بر سلامت انسان، پیشگیری و درمان مکمل بیماری ها دارد و همچنین با توجه به اینکه در قرآن و احادیث، اشارات فراوانی به این میوه ها شده است، در مقاله حاضر به تعیین اثر هریک از میوه های مذکور پرداخته شد. مواد و روش ها: در این مطالعه از طریق جستجوی کلمات کلیدی فارسی "انگور، خرما، زیتون، انار، انجیر، قرآن، احادیث و پزشکی" و کلمات انگلیسی "Grape، Date، Pomegranet، Olive، Fig، Quran، Medicine و Traditional medicine" در پایگاه های استنادی Google scholar، Scopus، ISI و Pubmed، از مقالات چاپ شده در این پایگاه ها (بدون محدودیت زمانی) و همچنین از آیات قرآن و احادیث استفاده گردید. یافته ها: مطالعه مروری حاضر در ارتباط با میوه هایی همچون انگور، انار، خرما، انجیر و زیتون صورت گرفت. نتایج نشان دادند میوه های ذکر شده در قرآن مجید حاوی ماده بسیار اثربخش فلاونوئید هستند و آثار مفید و حفاظتی برای سلامتی انسان داشته و می توانند به عنوان درمان مکمل در بیماری های متعددی مورد استفاده قرار گیرند. در ارتباط با مهم ترین اثرت این میوه ها می توان به اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد میکروبی اشاره کرد. نتیجه گیری: همان طور که در قرآن و روایات نیز آمده است، میوه های مذکور دارای خواص درمانی بوده و پزشکی کلاسیک، موید این مهم می باشد.

کلیدواژه ها

احادیث, پزشکی, قرآن, میوه های بهشتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.