نقش تعدیل گر استراتژی های کاهش ریسک پروژه در رابطه بین مدیریت ارتباطات پروژه و عملکرد پروژه های عمرانی اصفهان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت استاندارد و کیفیت، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SQM-10-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود براتی

گروه مدیریت صنعتی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

حمیدرضا طلایی

استادیار گروه مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی، اصفهان، ایران

مهران ضیائیان

کارشناس ارشد رشته مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، اقتصاد و حسابداری، دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی، اصفهان، ایران

چکیده

هدف از این مطالعه بررسی نقش تعدیل گر استراتژی های کاهش ریسک پروژه در رابطه مدیریت ارتباطات پروژه و عملکرد پروژه های عمرانی اصفهان است. استراتژی های کاهش ریسک پروژه شامل قابلیت شهود پروژه، انعطاف پذیری پروژه، و توسعه تامین کنندگان است. مدیریت ارتباطات پروژه نیز در ۲ بعد ارتباطات بیرونی و درونی مورد بررسی قرار گرفته است. عملکرد پروژه نیز در سه حوزه هزینه، زمان و کیفیت اندازه گیری شده است. در این پژوهش، ۱۸۰ پروژه عمرانی شهرداری اصفهان، به عنوان نمونه ی آماری پژوهش انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بوده که توسط مدیران پروژه ها تکمیل شده اند. به منظور آزمون فرضیه ی تاثیر مدیریت ارتباطات پروژه بر عملکرد پروژه، از روش حداقل مربعات جزئی استفاده شده است. یافته ها حاکی از تایید این فرضیه و تاثیر مثبت و معنادار مدیریت ارتباطات پروژه بر عملکرد پروژه است. به منظور سنجش اثر تعدیلگری استراتژی های کاهش ریسک، از روش تحلیل گروه های فرعی استفاده شده است. نتایج نشان داد استراتژی های انعطاف پذیری پروژه و گسترش تامین کنندگان بر رابطه ی مدیریت ارتباطات پروژه و عملکرد پروژه تاثیر مثبت و معنادار دارد ولی نقش تعدیلگری شفافیت پروژه مورد تائید قرارنگرفت. یافته های این پژوهش، می تواند در سازمان های پروژه محور مورد استفاده قرار گیرد و آن ها را در بهبود عملکرد در سه حوزه ی زمان، هزینه و کیفیت پروژه ها یاری رساند.

کلیدواژه ها

عملکرد پروژه, مدیریت ارتباطات پروژه, استراتژی های کاهش ریسک, پروژه های عمرانی, اصفهان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.