بررسی عوامل موثر بر تشدید فرآیند بیابان زایی اراضی در منطقه سیستان

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین همایش منطقه ای منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: RCNRE01_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمود حسینی

دانش آموخته کارشناسی ارشد بیابانزدایی

علیرضا شهریاری

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه زابل

محمدرضا اختصاصی

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد

اکبر فخیره

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه زابل

چکیده

بیابانزایی پدیدهای است که در مناطق خشک، نیمه خشکو نیمه خشکمرطوب رخ میدهد و موجبکاهشپتانسیل وتوان اراضی میگردد. جهتتعیین عوامل موثر بر شدت بیابان زایی اراضی از روشهای مختلفی استفاده می گردد که در این تحقیق بدلیل تطابق روش برآورد شدت بیابانزایی اراضی در ایران 1 با شرایط حاکم بر بیوم کشور و بالاخصمنطقه مورد نظر و همچنین جامع و گام به گام بودن آن جهتتعیین عوامل موثر بر شدت بیابان زایی اراضی منطقه سیستان انتخاب گردید. بطور کلی این روش طی چهار مرحله قابل بررسی است. در مرحله اول نوع محیط بیابانی تفکیکو تعیین گردید که بر این اساسمنطقه مورد نظر به 8 واحد کاری تفکیکگردید. در مرحله دوم به کمکمطالعات پایه، بررسی صحرایی و امتیازدهی، 6 عامل موثر در بیابانزایی به صورت ترازوی وزنی مورد ارزیابی قرار گرفت. مرحله سوم شامل برآورد شدت بیابانزایی اراضی به کمکدو شاخصموثر در تعیین شدت بیابانزایی شامل شدت فرسایشورسوبدهی اراضی و امکان برگشتپذیری و بازسازی اکوسیستم بیابانی بر اساس چهار سطح مختلفامتیاز بندی شده و در پایان بر اساسجمع کل امتیازات کسب شده، شدت بیابانزایی اراضی و همچنین عوامل موثر بر تشدید فرآیند بیابان زایی منطقه مشخصگردید

کلیدواژه ها

بیابانزایی ، واحد کاری، سیستان ، خشکسالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.