بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی با مصرف گلوتامین بر توان انفجاری ،چابکی و سرعت در بدن سازان مرد جوان (مطالعه موردی: شهرستان بهبهان)

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 324

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SASM06_030

تاریخ نمایه سازی: 6 مرداد 1400

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: بعضی از ورزشکاران در سطوح رقابتی ممکن است برای دستیابی به سطوح بالای عملکردی، تمرینات بیش از حدیانجام دهند. در چنین حالت هایی ممکن است آنها جهت بهبود هر چه بیشتر عملکرد به استفاده از موادی که برای افزایش توانجسمانی، نیروی روانی یا تحریک مکانیکی طراحی شده اند متوسل شوند. در سالهای اخیر صدها مکمل غذائی مخصوصورزشکاران در بازار عرضه شده است. اکثر این محصولات مانند نوشیدنی های ورزشی و پودرهای آمینو اسید و پروتئینی به منظوردسترسی کافی به سوخت و مصرف بهینه آن قبل و یا در حین تمرین، افزایش بازسازی انرژی بعد از تمرین، افزایش تحمل فشارتمرین یا بازگشت به حالت اولیه موثر بعد از تمرین طراحی شدهاند. یکی رایج ترین مکمل غذائی که در بازار برای ورزشکاران بهعنوان ماده ای نیروزا به وفور به فروش میرسد گلوتامین می باشد.روش تحقیق: پژوهش حاضر از نوی توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری تحقیق شامل گروهی از ورزشکاران بدنسازی شهر بهبهان تشکیل می دهند که واحد تربیت بدنی عمومی یک را در طول هشت هفته متوالی می باشند. ۳۶ نفر از ورزشکارانبدنسازی شهر بهبهان مرد غیر ورزشکار از میان جامعه آماری به طور نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند.آزمودنی ها به طور تصادفی به سه گروه مقاومتی (۱۲ نفر)، سرعتی (۱۲ نفر) و کنترل (۱۲ نفر) تقسیم شدند. برای بررسی فرضیاتتحقیق از آمار استنباطی شامل آزمون های همبستگی به منظور بررسی فرضیات و آزمون t و آزمون دانکن به منظور تست مدل و باکمک نرم افزار SPSS استفاده شد.یافته ها: براساس نتایج جدول ۱ مشاهده می گردد مقدار سطح معناداری آزمون همبستگی پیرسون برای دو متغیر تمریناتمقاومتی و توان بدن سازان، ۰۰۱ / ۰ شده است، از اینرو میتوان نتیجه گرفت، رابطه خطی معناداری بین این دو متغیر وجود دارد.مقدار مثبت ضریب همبستگی پیرسون نشان می دهد رابطه بین این دو متغیر از نوی مستقیم است. به عبارت دیگر تمریناتمقاومتی با مصرف گلوتامین تاثیر مثبتی بر توان بدن سازان دارد. (جدول در متن مقاله اصلی) براساس نتایج جدول ۲ مشاهده میگردد مقدار سطح معناداری آزمون همبستگی پیرسون برای دو متغیر تمرینات مقاومتی وچابکی بدن سازان، ۰۰۳ / ۰ شده است، از اینرو میتوان نتیجه گرفت، رابطه خطی معناداری بین این دو متغیر وجود دارد. مقدارمثبت ضریب همبستگی پیرسون نشان میدهد رابطه بین این دو متغیر از نوی مستقیم است. به عبارت دیگر تمرینات مقاومتی بامصرف گلوتامین تاثیر مثبتی بر چابکی بدن سازان دارد. (جدول در متن مقاله اصلی). براساس نتایج جدول ۳ مشاهده میگردد مقدار سطح معناداری آزمون همبستگی پیرسون برای دو متغیر تمرینات مقاومتی و سرعت بدن سازان، ۰۰۶ / ۰ شده است، از اینرو میتوان نتیجه گرفت، رابطه خطی معناداری بین این دو متغیر وجود دارد. مقدار مثبت ضریب همبستگی پیرسون نشان میدهد رابطه بین این دو متغیر از نوی مستقیم است. به عبارت دیگر تمرینات مقاومتی بامصرف گلوتامین تاثیر مثبتی بر سرعت بدن سازان دارد. (جدول در متن مقاله اصلی). نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده میتوان بیان داشت که تمرینات مقاومتی با مصرف گلوتامین بر توان انفجاری، چابکی و سرعت در بدن سازان جوان شهرستان بهبهان تاثیر مثبت و مستقیمی داشته است.

نویسندگان

مهدی جوانمردی

دانشجوی دکتری تربیت بدنی مدیریت ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

سیداحسان امیرحسینی

دکتری مدیریت ورزشی، هیئت علمی و مدیرگروه تربیت بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج