بررسی ساختارسیستم مدیریت شهری جهت ایجاد شهرسالم (نمونه موردمطالعه شهرتوریستی سرعین)

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین همایش منطقه ای منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: RCNRE01_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم حمدی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران)

ناصر ناطق درآباد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران)

چکیده

پروژه شهر سالم به دنبال گسترش مشکلات پیچیده موجود در شهرها و بروز آلودگی های محیطی ناشی از وسایل نقلیه موتوری و فعالیت های صنعتی و به منظور کاهش مشکلات فوق و با هدف ایجاد و یا بهبود و شرایط زندگی اجتماعی و کالبدی و توسعه منابع و همچنین حداکثر بهره برداری از توان و قابلیت های مردم جهت پشتیبانی متقابل توسط پروفسور « شهر سالم » برای بهینه نمودن روش های زندگی آنها، اولین بار در سال 1984 در مقاله ای با نام لئونارد دال در کنفرانسی تحت عنوان فراسوی مراقبت های بهداشتی در تورنتوی کانادا مطرح گردید. دو سال بعد از کنفرانس فوق الذکر، از سوی سازمان بهداشت جهانی موضوع شهر سالم به عنوان یک جنبش جهانی، پیشنهادی را برای اجرای یک پروژه کوچک با هدف بهبود سطح بهداشت ارائه داد که به عنوان پروژه شهرسالم نامیده اند. لذا به تدریج و با توسعه ایده شهر سالم در تمامی قاره ها، مدیریت شهری و برنامه ریزان امر توسعه و هدایت را با چالش های جدیدی در زمینه مسائل شهری از جمله مسائل مربوط به فضاهای شهری و کیفیت کالبدی و فضایی شهر و علی الخصوص مسائل بهداشتی و زیست مخیطی روبرو ساخت، به طوریکه برنامه توسعه سازمان مللUNDP) در مورد مدیریت شهری برنامه ای را برای کشورها ارائه داد که به برنامه مدیریت شهری UMP) معروف است این برنامه تلاش می کند که سیاست ها و ابزارهای مناسب برای بهبود روش های اداره شهرداری، مدیریت زمین، مدیریت زیر ساخت ها، مدیریت محیط شهری و ... جهت دستیبابی به شاخص های مطلوب شهرسالم معرفی کرده و الگویی از مدیریت شهری خوب و قابل تطبیق با شهرها ارایه دهد. لذا پژوهش حاضر در جهت رسیدن به هدف اساسی تحقیق مبنی بر دستیبابی به سیستم بهینه مدیریت شهری برای ایجاد شهر سالم در شهر توریستی سرعین می باشد. که بدین منظور ابتدا مبانی نظری طی مباحثی از قبیل تعاریف، دیدگاه ها، بررسی تجارب جهانی و تعیین جایگاه برنامه ریزی رهیافت شهر سالم در برنامه ریزی شهری و بررسی ساختار وضع موجود مدیریت شهری در ایران و ساختار سیستمی مورد نیاز جهت دستیابی و ایجاد شهر سالم در شهرهای ایران مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته، و در مرحله بعدی به منظور شناخت ساختار تشکیلاتی شهر سالم شهر سرعین به عنوان نمونه موردی انتخاب و ساختارهای آن مورد شناسایی و تحلیل قرار می گیرند

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.