کارکرد شکر در سبک زندگی اسلامی (مطالعه موردی: کسب آرامش درونی)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی دین، معنویت و کیفیت زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICRSL02_103
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی باباخاه فرخانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم قرآن و حدیث، دانشگاه پیام نور، واحد نیشابور، مربی قرآن مدارس شهرستان قوچان

چکیده

عوامل مختلفی بر آرامش روحی، روانی و به عبارتی آرامش درونی شخص دیندار اثر دارد. سبک زندگی اسلامی که همواره مروج انواع صفات و اعمال حسنه بوده است. ویژگی هایی دارد که منتج به کاهش درد، رنج، بی قراری و ناآرامی می شود. از جمله صفاتی که انسان را به این جایگاه مهم می رساند، صفت شکر است. ولی شکر فقط انجام یک سری اعمال زبانی و عملی نیست، بلکه در شکر ویژگی های موثری پنهان است که هر کدام می تواند التیامی باشد بر زخم های باطنی و درونی و نهایتا انسان را به آرامشی که در سایه تفکر دینی و الهی است برساند. این که چگونه شکر می تواند باعث آرامش درون شود مربوط می شود به ویژگی های موجود در این صفت. ویژگی های شکر هم عمیق و هم فراوان است به طوری که گاهی انسان از آن غافل می ماند. لذا هدف مقاله، تحلیل چگونگی ارتباط شکر، نقش تقویت کنندگی آن برای صفات نیک و نقش درمان گری آن بر روی صفات ناپسند است . در باب اهمیت می توان به نقشی که شکر و اثرات آن، در مسیر رسیدن به کمال و تقوای الهی دارند اشاره کرد. بنابراین سوال های اصلی موضوع عبارتند از: حالات روحی و روانی انسان بعد از دریافت نعمتها چگونه است؟ کیفیت عملکرد شکر به عنوان یک درمانگر در سبک زندگی اسلامی در برخورد با صفات مختلف اخلاقی به چه طریقی است؟ یافته ها حاکی از آن است که صفت شکر همواره اثر مستقیمی بر انواع صفات نیک و بد دارد و نتیجه این پژوهش نشان می دهد که اگر به ویژگی های شکر به عنوان یک درمانگر در برخورد با صفات مختلف در سبک زندگی اسلامی نگاه و عمل شود، آرامش درونی مطلوب را به ارمغان می آورد. روش تحقیق در این پژوهش براساس تحیل محتوا و روش گردآوری داده ها اسنادی(کتابخانه ای) می باشد.

کلیدواژه ها

شکر ، نعمت، درمانگری، آرامش درونی، سبک زندگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.