بررسی تولیدات علمی حوزه "معارف اسلامی" در پایگاه استنادی وب علوم: با استفاده از شاخص های علم سنجی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی دین، معنویت و کیفیت زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICRSL02_012
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 288
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید غفاری

دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

زهره کمالی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت علم اطلاعات و دانش شناسی

چکیده

هدف: این مطالعه با هدف سنجش و ارزیابی فعالیت های علمی حوزه "معارف اسلامی" کشورهای مختلف با استفاده از شاخص های علم سنجی صورت گرفته است. روش: پژوهش از نوع کاربردی بوده و با روش توصیفی-تحلیلی انجام شده است. جامعه پژوهش حاضر شامل کلیه فعالیت های علمی حوزه معارف اسلامی می باشد که در سال های ۲۰۱۰ تا پایان سال ۲۰۱۹ در نظام استنادی وب علوم نمایه شده است. یافته ها: یافته ها نشان داد تحقیقات حوزه معارف اسلامی بیشتر بر روی موضوعات EDUCATION EDUCATIONAL RESEARCH و RELIGION صورت گرفته است davids,n, erglund,j,waghid,y برترین نویسندگان این حوزه از نظر تولید علم بیشتر می باشند nssir,bm,kawangit,r صاحب قدرتمندترین گره ها در شبکه همکاری علمی از نظر داشتن تعداد پیوندهای بیشتر هستند UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA پرتولیدترین سازمان این حوزه است univ malaya نیز صاحب قدرتمندترین گره در شبکه مشارکتی موسسات می باشد. شبکه همکاری کشورها نشان داد کشور مالزی با بیشترین تولید و برقراری بیشترین پیوند با سایر کشورها، صاحب قدرتمندترین گره در شبکه میباشد. همچنین بررسی زبان تولیدات این حوزه نشان داد بیش از ۹۳ درصد تولیدات حوزه معارف اسلامی در سطح جهان به زبان انگلیسی تالیف شده است.نتیجه گیری: پژوهشگران حوزه معارف اسلامی برای رشد علمی بین المللی سریع تلاش بیشتری انجام دهد. برای چاپ مقاله باید موضوعاتی که دارای ضعف پژوهش می باشند را مدنظر قرار دهند. در این راستا همکاری و مشارکت با پژوهشگران خارجی باید در اولویت قرار گیرد

کلیدواژه ها

تولیدات علمی، معارف اسلامی، پایگاه استنادی وب علوم، شاخص های علم سنجی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.