یادگیری مشارکتی در آموزش مطالعات اجتماعی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی، فقه و حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ABUCONPA03_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن قلی زاده

دانشجوی کارشناسی پیوسته علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان شهید ایزدپناه

رضا علی پور

دانشجوی کارشناسی پیوسته علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان شهید ایزدپناه

سیدبرزو جمالیان زاده

دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز، گرایش غنایی، مدرس دانشگاه فرهنگیان

چکیده

یادگیری مشارکتی به طور گسترده، در تمام سطوح آموزشی از پیش دبستانی گرفته تا سطوح دانشگاهی در یادگیری ریاضیات، خواندن، زبان، علوم تجربی و مطالعات اجتماعی به کار گرفته شده است. هدف از این پژوهش یادگیری مشارکتی در آموزش مطالعات اجتماعی است. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات بنیادی نظری است، لذا روش تحقیق توصیفی- تحلیلی می باشد. در این پژوهش اطلاعات مربوط به موضوع و مورد تحقیق از منابع مختلف جمع آوری و سپس اطلاعات بدست آمده توصیف شده، ارتباط مفاهیم با یکدیگر تبیین گردیده و پس از آن به تحلیل داده های به دست آمده پرداخته و از آن ها نتیجه گیری به عمل آمده است. در این پژوهش با استفاده از ابزار فیش بردرای و با مطالعه کتاب ها، مقاله ها و تحقیقات افراد دیگر در این حوزه، به فیش بردرای از منابع فارسی و انگلیسی پرداخته و با استفاده از روش کتابخانه ای به گردآوری و تنظیم اطلاعات لازم برای تحقیق حاضر پرداخته است. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات در این پژوهش روش کیفی می باشد. نتیجه این پژوهش نشان می دهد که یادگیری مشارکتی باعث افزایش فرایند یاددهی و یادگیری دانش آموزان در کلاس های درس می گردد و همچنین باعث مشارکت فعال دانش آموزان می گردد و ذوق و علاقه دانش آموزان را در کلاس درس افزایش می دهد. موفقیت دانش آموزان به کمک و مشارکت سایر اعضای گروه وابسته است، ک بیشتر به صورت مشارکتی فعالیت می کنند، این مشارکت در فعالیت ها می تواند منجر به رشد اجتماعی دانش آموزان که یکی از مولفه های رشد اجتماعی مدرسه و نحوه یادگیری دانش آموزان گردد.

کلیدواژه ها

یادگیری، یادگیری مشارکتی، آموزش مطالعات اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.