بررسی اثربخشی کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه های درسی آموزش عالی از دیدگاه دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی، فقه و حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ABUCONPA03_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیث امینیان نصرآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی، گرایش برنامه ریزی درسی از دانشگاه شهید بهشتی تهران

محبوبه عارفی

دانشیار دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران

محمود ابوالقاسمی

دانشیار دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه درسی آ»وزش عالی از دیدگاه دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران اجرا شده است. پژوهش از نوع توصیفی پیمایشی است و جامعه آماری کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران است؛ که جمعا تعداد دانشجویان ارشد این دانشکده، ۴۶۳ نفر است که از این تعداد (۱۱۶ نفر دانشجوی رشته علوم تربیتی، ۷۱ نفر دانشجوی رشته مشاوره و ۲۶۷ نفر دانشجوی رشته روان شناسی)، در این دانشکده تحصیل می کنند. بنابراین برای نمونه گیری به طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی، از بین جامعه آماری تحقیق، به صورت تصادفی، ۲۱۰ نفر انتخاب شدند. که ابزار پژوهش این تحقیق پرسشنامه محقق ساخته (سوالات بسته پاسخ) بود و ضریب پایایی آن با ۸۲۴ اطمینان بدست آمد. که برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS و از آمار توصیفی از (جدول توزیعی فراوانی، رسم، نمودارها، میانگین) و از آمار تحلیلی آزمون T و آزمون تحلیل واریانس استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد مقدار F در متغیرهای روش تدریس، روش ارزشیابی، تعاملات استاد و دانشجو، عوامل ساختاری و فیزیکی، جو اجتماعی، محتوای درس، قوانین و مقررات در سطح α=۰.۰۵ از نظر دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران نسبت به اثربخشی کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه های درسی در نظام آموزش عالی به تفکیک جنسیت، ترم، رشته تحصیلی تفاوت معناداری وجود ندارد. در کل نتایج نشان دهنده ی این امر است که کلیه دانشجویان فارغ از جنسیت، رشته و مقطع و ترم تحصیلی اربخشی کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در بنرامه های درسی آموزش عالی را اثربخش ارزیابی نموده اند.

کلیدواژه ها

اثربخشی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، برنامه درسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.