بررسی آرای متکلمان فریقین درباره سحر شدن پیامبر(ص)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پژوهشنامه مذاهب اسلامی، دوره: 6، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_MAZHB-6-12_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 670
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حمزه عبدالله زاده

دانشجوی دکتری مدرسی معارف اسلامی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران

سیدحسین سید موسوی

دانشیار گروه آموزشی معارف اسلامی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران.

سید محمد مرتضوی

دانشیار گروه آموزشی معارف اسلامی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران.

چکیده

 مسحور شدن پیامبر اسلام، حضرت محمد (ص) طبق بعضی از روایات به جادوی لبید بن اعصم یهودی از موضوعات اختلافی میان علمای مسلمان است. از آنجا که اعتقاد به نزاهت پیامبر از هرگونه نقص، از جمله سحر، شاکله ایمان هر مسلمان است، باید دید که علمای مذاهب اسلامی از منظر کلامی چه پاسخی به مسحور شدن پیامبر داده اند. موافقان سحر پیامبر (ص) با استناد به برخی روایات، تاثیر سحر بر جسم حضرت را منافی شان نبوت ندانسته اند؛ اما از نظر مخالفان، این احادیث مخالف قرآن و خبر واحدی هستند که در عقاید نمی توان به آنها تمسک جست. در این مقاله ضمن آشنایی با دیدگاه علمای شیعه و سنی در مسئله مسحور شدن نبی، سخن موافقان نقد شده است. می توان گفت بنا بر دلایلی چون مخالف با قرآن بودن، عصمت پیامبر و مکی بودن معوذتین، اثبات مسحور شدن پیامبر، نه ثبوت آن، مشکل است.

کلیدواژه ها

سحر شدن پیامبر, سحر النبی, لبید بن اعصم, عصمت, فریقین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.