ارزیابی مهمترین چالشهای فرا روی مراتع گیلان
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دومین همایش منطقه ای منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: RCNRE01_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1088
نویسندگان
عضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد
عضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
چکیده
امروزه بحث منابع طبیعی و محیط زیست از جمله مسائلی است که در بسیاری از محافل علمی. دانشگاهها و مجلات بوفوردیده می شود که اغلب هشدارهای جدی در مورد تخریب و به خطر افتادن قابلیت سکونت کره زمین را یادآوری می کنند. در این بین مراتع یکی از مهمترین، با ارزش ترین و در عین حال وسیع ترین منابع ملی در کشور می باشد که با بهره برداری صحیح توام با نظارت دقیق، اصلاح و احیاء آن می توان در جهت حفظ آب و خاک، تامین نیاز های پروتئینی و لبنی جمعیت 70 میلیونی ایران برنامه ریزی مناسبی ارائه داد( 9). اما مقایسه آمار های سالهای گذشته نشان میدهد که تخریب در مراتع کشور بطور گسترده رخ داده است. بنابراین لزوم شناخت مشکلات برای ارائه یک برنامه ریزی مناسب در جهت مدیریت صحیح و پایداردر مراتع مهم می باشد( 1). در این مطالعه سعی شده است تا با بررسی تحلیلی مشکلات در سطح مراتع استان گیلان نسبت به شناخت مهمترین مشکلات و ارائه راه حل های مناسب اقدام نمود. بدین منظور 108 طرح مرتعداری در سطح 6 شهرستان شامل تالش ، رودسر،رودبار، رضوانشهر، سیاهکل و املش مورد ارزیابی قرار گرفت. در این طرح ها با توجه به بازدید های میدانی، تهیه و تکمیل پرسشنامه ها توسط کارشناسان و دامداران، سنجش و مقایسه نحوه و میزان اجرای طرح ها بر اساس منابع موجود و تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده نسبت به شناخت مشکلات و موانع طرح ها اقدام گردید. در این بخش مهمترین موارد در طرح ها، شامل سطح مراتع هر دامدار، تعداد دام های هر دامدار، تعداد کارشناسان مسئول طرح ها، پروژه های اصلاحی – احیایی شامل کودپاشی، قرق، بذرپاشی، آبشخوار و حصارکشی بررسی شد و ضمن مشخصنمودن وضعیت هر کدام از آنها، مشکلات و راه حل های مناسب برای مدیریت صحیح در این عرصه گرانبها ارائه گردید.کلیدواژه ها
مراتع، مشکلات، مدیریت صحیح، گیلانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.