نقشه پراکنش واحدهای مختلف مواد مادری در فلات لسی شرق استان گلستان با استفاده از تکنیک سنجش ازدور (منطقه مطالعاتی: آق بند)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه کواترنری ایران، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_NQUA-5-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 228
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زانیار امیری

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران

فرهاد خرمالی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران

چوقی بایرام کمکی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران

چکیده

بسیاری از نقشه های خاک ایران به به روزرسانی نیاز دارند. اما روش های رایج در نقشه برداری خاک پرهزینه و زمان بر است. به همین دلیل امروزه استفاده از داده های سنجش ازدور مطرح است. مناطق مختلفی از استان گلستان با رسوبات لسی پوشیده شده اند. مطالعات اخیر در فلات لسی استان گلستان نشان می دهند این لس ها حاوی اطلاعاتی مفید برای تغییر اقلیم و تکامل زمین نما در دوره کواترنرند. در این تحقیق با استفاده از داده های ماهواره لندست ۸ و سنتینل ۲ نقشه پراکنش واحدهای مختلف مواد مادری به روش های طبقه بندی ماشین ­بردار پشتیبان و حداکثر احتمال در ۴۰۰۰ هکتار از اراضی لسی منطقه آق بند تهیه شد. پس از تهیه نقشه پراکنش واحدهای مختلف مواد مادری، دقت آن ها با استفاده از ۶۰۷ نقطه در ماتریس خطا بررسی شد، که نتایج برای طبقه بندی تصویر سنتینل ۲ به روش­های ماشین بردار پشتیبان  و حداکثر احتمال به ترتیب دقت ۴۵/۸۹ درصد و ۸/۸۷ درصد و همچنین با طبقه بندی تصویر لندست به روش های مذکور دقت ۱۷/۸۵ درصد و ۸۷/۸۱ درصد حاصل شد. با توجه به دقت های به دست آمده، این نتیجه حاصل می شود که روش ماشین بردار پشتیبان  نسبت به روش حداکثر احتمال از دقت بالاتری برخوردار است.

کلیدواژه ها

Confusing matrix, Geographic Information System, Loess Plateau, Maximum likelihood, Support Vector Machine, حداکثر احتمال, سیستم اطلاعات جغرافیایی, فلات لسی, ماتریس خطا, ماشین بردار پشتیبان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.