سناریونگاری آینده دانشگاه مطلوب درافق ۱۴۰۴

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه آینده پژوهی انقلاب اسلامی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_FSIR-1-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 276
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال همتیان مهدی زاده

نویسنده مسئول: کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

ساسان زارع

استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران

محمدرضا عرب بافرانی

استادیار گروه آینده پژوهی دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران

رضا قاسمی امام زاده

پژوهشگر مرکز منابع انسانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران

چکیده

دانشگاه­ها و موسسات آموزش عالی در جهان و همچنین ایران، به مثابه نهادهایی هوشمند در هر جامعه اولا لازم است روندهای تغییرات آینده را شناسایی کنند، دوم اینکه، برنامه­ریزی­های خود را به سمت الگوی آینده­شناسی و آینده­نگاری راهبردی، هدایت کنند. سوالی که اینجا مطرح می­شود این است که سناریوهای آینده دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴ چیست؟ این تحقیق ازنظر نوع تحقیق، کاربردی بوده است و از روش­های آینده­پژوهی درزمره روش­های مرور منابع، سناریونویسی با رویکرد عدم قطعیت­های بحرانی و پانل خبرگان، استفاده شده است. چهار سناریو به عنوان سناریوهای آینده دانشگاه درنهایت به صورت زیر مطرح می­شود: بازار رقابت انحصاری: دانشگاه به مثابه نهادی متعامل و توده پرور؛ بازار انحصار چندگانه: دانشگاه به مثابه نهادی متعامل و نخبه پرور؛ بازار بدون رقابت: دانشگاه به مثابه نهادی هسته ای و نخبه پرور؛ بازار انحصار چندگانه طرف تقاضا: دانشگاه به مثابه نهادی هسته ای و توده پرور.

کلیدواژه ها

سناریونگاری, آینده, دانشگاه, ۱۴۰۴, ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.