یررسی ارزش کل اقتصادی جنگلهای استان کهگیلویه وبویراحمد

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش منطقه ای توریسم و توسعه
  • کد COI اختصاصی: RCTD01_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1202
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد مرادی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

سیدیعقوب زراعتکیش

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

چکیده

منابع طبیعی به عنوان یکی ازمنابع مهم وسرمایه ای عظیم در رشد و توسعه اقتصادی کشورها محسوب می گردند.جنگل ها بعنوان یکی ازمنابع مهم تجدیدپذیرمنافع متعددی برای جامعه بشری همچون بهبود کیفیت محیط زیست، تولید چوب، هیزم، علوفه، فرصتی برای گردشگری، ابزاری برای تفریح، منافع ژنتیکی، تنظیم آب، نگهداری خاک، جذب کربن، کاهش گازهای گلخانه ای وغیره در بردارد.بیشتر منافع جنگلی یا با قیمت پایینی ارزشگذاری شده و یا در محاسبه ارزش جنگل ها وارد نمی شوند. چنین ارزشگذاری کمتر از حد منجر به تخصیص نابهینه منابع و اعمال مدیریت و برنامه ریزی های نادرست می شود . بنابراین بررسی حاضر به ارزشگذاری کارکردهای جنگل های استان کهگیلویه وبویراحمد می پردازد. آمار و اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه،مراجعه به سازمانها و شبکه های اینترنتی جمع آوری گردیده است. برای اندازه گیری ارزش حفاظتی و تمایل به پرداخت افراد جهت حفاظت ازجنگلهای مورد بررسی تعداد 595 پرسشنامه براساس ارزشگذاری مشروط و انتخاب دوگانه درمناطق شهری و روستایی شهرستانهای یاسوج، شیراز، اصفهان، شهرکرد، بوشهر و اهواز تکمیل شده است. جهت اندازه گیری ارزش تفریحی وتمایل به پرداخت، افراد برای بازدید از پارک جنگلی واقع درشمال شهر یاسوج به ترتیب 188 و 201 پرسشنامه براساس ارزشگذاری مشروط و هزینه سفر تکمیل گردید. برای تعیین عوامل موثربرتمایل به پرداخت از مدل لاجیت استفاده شده و پارامترها با استفاده ازروش حداکثر راست نمایی برآورد شده اند . ارزشگذاری محصولات چوبی و غیرچوبی جنگلی با استفاده از روش قیمت بازار انجام پذیرفته و ارزشگذاری تنظ یم آب، تنظیم گاز و نگهداری خاک وحیات وحش با استفاده ازروش هزینه جایگزین صورت گرفته است

کلیدواژه ها

ارزشگذاری، جنگل، ارزشگذاری مشروط، قیمت بازار، کهگیلویه و بویراحمد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.