اهمیت سواد مالی در چارچوب رویکرد قابلیت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت نوین و کسب و کارهای نوپا
  • کد COI اختصاصی: NMNB02_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم تفتیان

استادیار، کروه حسابداری، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

مرضیه شفیعی شورغین

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه حسابداری، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

چکیده

محققین در طی سال های گذشته، عیارهای عینی و ذهنی گوناگونی برای توصیف شرایط مالی خانوار و افراد را آزمون کرده اند که بهبود رفاه مالی، حاصل تقویت دانش، نمایل و رفتار مالی می باشد. بر همین اساس در این پژوهش به بررسی رویکرد تصمیم گیری در امور مالی و نقش سواد مالی در انواده پرداخته شده است. این پژوهش بر پنج متغیر اصلی متمرکز است: قدرت تصمیم گیری مالی خانوار، سواد مالی ، توانایی شناختی و ویژگی های شخصیتی. این مقاله در مورد قدرت تصمیم گیری (نه به طور خاص در مورد تصمیم گیری مالی) به طور خاص گسترده است، با توجه به این موضوع در رشته های مختلف مانند اقتصاد، جامعه شناسی و مردم شناسی مورد توجه گسترده قرار گرفته است. برخی از تئوری های مهم و مرتبط، همراه با مطالعات تجربی که عوامل موثر بر قدرت تصمیم گیری خانوار را مورد بررسی قرار می دهند، مرور می شوند.

کلیدواژه ها

رفاه اجتماعی، رویکرد توانمندی، سواد مالی، توانایی مالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.