مطالعه مردم شناسی اقتصادی و اجتماعی کاروانسراهای جاده ابریشم
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: همایش ملی کاروانسراهای ایران: گذشته،حال، آینده
- کد COI اختصاصی: IRCRVSR01_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 754
نویسندگان
کارشناس ارشد مردم شناسی زیست محیطی پژوهشکده مردم شناسی، پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
چکیده
کاروانسرا به معنی سرای کاروان، نام ها و معانی مختلف دارد و رباط های بزرگ و جامع، در شهر یا بیروناز آن را بدین نام می خوانند. کاروانسرا علاوه بر اتاق و ایوان دارای باره بند و طویله و انبار است. مطالعه هرچه بیشتر در مورد کاروانسراها و بناهای عام المنفعه، شناخت ما را نسبت به ساخت های فرهنگی و اجتماعی مانغنی تر می کند. کاروانیان کالا و هدایایی را برای فروش یا مبادله به همراه خود میآوردند تا در کاروانسرا، درمحلی که مخصوص خرید و فروش اجناس بود، با هم مبادله کنند. معمولا حجره های طبقه همکف را دربسیاری از کاروانسراها به عنوان دکان به عرضه کالا اختصاص می دادند، این مبادله ها و ارتباطات در بعضیمواقع باعث پیوندی میان اهالی روستاهای نزدیک کاروانسرا و افراد کاروان ها می شد. این پیوندها خود راه رابرای بسیاری از آداب و رسوم دیگر فراهم میکند. این تحقیق، بررسی جنبه های مردم شناختی و نقش مهمیرا که کاروانسراها از لحاظ تعامل اندیشه و تقابل فرهنگ بر روی مردم داشته، مورد بررسی قرار داده است. درتحقیق حاضر از روش اسنادی و مشاهده مشارکتی استفاده شده است و نتایج این تحقیق نشان میدهد کهکاروانسراها، علاوه بر ارزش هنری از دیدگاه مسایل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیزدارای اهمیت فراوانبوده و تاثیر بسزایی بر زندگی و فرهنگ و اندیشه مردم در گذشته و حال داشته اند.کلیدواژه ها
کاروانسرا، رباط، جاده ابریشم، مردم شناسی اقتصادی، اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.