گردشگری در شهر یاسوج با نگاه کارآفرینانه

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش منطقه ای توریسم و توسعه
  • کد COI اختصاصی: RCTD01_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1161
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمصطفی اکبری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

چکیده

از دیر باز آدمی میل به کوچ و گردشگری داشته و برای سلامت روح و جسم خود نیاز به تفریح وگردشگری دارد. صنعت گردشگری یکی از عوامل مهم در توسعه، بخصوص توسعه اقتصادی در کشورهای پیشرفته می باشد، که به دلیل توجه خاص این کشورها به صنعت توریسم بوده است. صنعت توریسم امروزه در جهان به عنوان بزرگترین کارفرمای اشتغالزایی و کسب و درآمد می باشد. متأسفانه در کشور ما آن طور که شایسته است به این صنعت توجهی نگردیده است. شهر یاسوج با داشتن زیر ساخت های طبیعی و فراوان مناسب گردشگری و جذب توریست تا کنون نتوانسته سهم قابل قبولی در این صنعت داشته باشد، که یکی از مهمترین عوامل توسعه نیافتگی و محرومیت آن نسبت به دیگر مناطق کشور است. دلایل عدم رشد صنعت توریسم در شهر یاسوج؛ ناکارآمدی مدیران بویژه مدیران مرتبط با گردشگری، نرخ پایین سرمایه گذاری مخاطره آمیز، عدم وجود کارآفرین مخاطره پذیر، عدم وجود آموزش های کارآفرینی و خلاقیت در این منطقه، عدم خلاقیت برای استفاده از فرصت های مناسب، ناآشنایی مردم با صنعت توریسم و درآمد حاصله از آن، می باشد. با توجه به اینکه کارآفرین از فرصت های موجود در بازار استفاده کرده و با خلاقیت و مدیریت و برنامه ریزی صحیح و بسیج منابع موجود، ایده یک کسب و کار مناسب را ایجاد می کند، بازار گردشگری یاسوج به دلیل وجود منابع طبیعی از جمله؛ کوهها، چشمه ها، دشت ها، آبشارها، جنگل ها، رودخانه ها، زندگی عشایری و دامپروری سنتی، پیست اسکی و وجود منابع انسانی ارزان، مناسب تأسیس و ایجاد تله کابین در منطقه آبشار واقع در 5 کیلومتری شمال این شهر می باشد، که ضمن اشتغالزایی خوب، درآمد و سوددهی قابل قبولی را با توجه به محاسبات انجام شده دارد . بعلاوه می تواند در توسعه اقتصادی و اجتماعی شهر و ترویج فرهنگ منطقه به دلیل حضور گردشگران خارجی و داخلی، نقش داشته باشد.

کلیدواژه ها

گردشگری، کارآفرینی، خلاقیت، سرمایه گذاری مخاطره آمیز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.