اثربخشی آموزش مهارت های زندگی بر کیفیت زندگی مادران کودکان ناشنوا
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی آینده پژوهی، علوم تربیتی و روانشناسی
- کد COI اختصاصی: FEMCONF01_259
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 448
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران
استادیار روانشناسی، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن، رودهن، ایران
چکیده
هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی آموزش مهارت های زندگی بر کیفیت زندگی مادران کودکان ناشنوا بود. این پژوهش یک مطالعه شبه آزمایشی و ازنوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه مادران دارای کودک ناشنوای ۱۲ ماهه تا ۶ ساله مراجعه کننده به مرکزتوانبخشی شنیداری-کلامی پژواک واقع در تهران تشکیل می داد که تعداد ۳۰ نفر از این افراد با استفاده از نمونه گیری تصادفی انتخاب و در دو گروه ۱۵نفری آزمایش و کنترل به صورت تصادفی جایگزین شدند. سپس گروه آزمایش طی ۱۰ جلسه ۹۰ دقیقه ای، دو بار در هفته، تحت آموزش مهارت هایزندگی قرار گرفت، گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکرد. هر دو گروه قبل و بعد از اجرای آموزش، به تکمیل فرم کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی سازمانبهداشت جهانی (WHOQOL-BREF) پرداختند. در نهایت داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره (مانکووا) موردتجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که آموزش مهارت های زندگی در افزایش کیفیت زندگی شرکت کنندگان گروه آزمایش تاثیر معناداری داشت.این تاثیر در هر چهار زیر مقیاس این متغیر نیز معنی دار بود. با توجه به این یافته ها می توان نتیجه گرفت که برای ارتقای کیفیت زندگی مادران کودکان ناشنوا می توان از آموزش مهارت های زندگی استفاده کرد.کلیدواژه ها
مهارت های زندگی، کیفیت زندگی، مادران کودکان ناشنوامقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.