توسعه پایدار وتوریسم

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش منطقه ای توریسم و توسعه
  • کد COI اختصاصی: RCTD01_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 724
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحسین صالحی

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست

چکیده

توسعه پایدار: توسعه ای است که در آن تأمین مستمر نیازها ورضایتمندی افراد همراه با افزایش کیفیت زندگی انسان مد نظر باشد به گونه ای که ضمن پذیرش یک نرخ رشد در آمد سرانه واقعی ، از تخریب ذخایرطبیعی جلوگیری کند. موضوعات اصلی وشرایط لازم برای توسعه پایدار براساس کمیسیون جهانی محیط زیست وتوسعه : - جمعیت وتوسعه - امنیت غذایی - تنوع حیات ،گونه ها واکوسیستم - انرژی - صنعت - چالشهای شهری الزامات توسعه پایدار - وجود یک نظام سیاسی که با تأمین امنیت برای شهروندان ، آنها را در تصمیم گیری ها مشارکت دهد - وجود یک نظام اقتصادی که بتواند برای تنشهای ایجاد شده از ناموزونی توسعه ، چاره اندیشی کند . - وجود یک نظام تولیدی که ملزم به حمایت از محیط زیست ومحیط را اساس توسعه بداند. - وجود یک نظام دانش فنی مناسب که الگوهای پایداری از تجارت مالی فراهم نماید . - وجود یک نظام بین المللی که الگوهایی ازتجارت ودارایی را ایجاد کند .وجود یک نظام مدیریتی قابل انعطاف که ظرفیت خود اصلاحی را داشته باشد . در دهه 1960 در کشورهای فقیر ،رشد اقتصادی به عنوان کلید توسعه قلمداد شد در این دوره در میان کشورهای در حال توسعه در رابطه با دریافت کمک از کشورهای پیشرفته وادغام آنها در اقتصاد جهانی یک خوشبینی وجود داشت . در دهه 1970 بیشتر کوششهای توسعه ،صرف چگونگی توزیع منافع حاصل از رشد اقتصادی بین مردم شد.همچنین کشورها تشخیص دادند که وجود فقر ارتباط مستقیمی با بحرانهای محیطی داشته واین مشکلات را دوچندان می سازد . در دهه 1980 برای اولین بار توسعه به عنوان هدفی برای دستیابی به حفاظت محیط زیست در چارچوب استراتژی حفاظت جهانی مد نظر قرار گرفت . بین کشورهای پیشرفته ودر حال توسعه یک اختلاف اساسی در نگرش نسبت به مسائل محیطی دیده می شود .در کشورهای پیشرفته مهمترین مسئله کیفیت زندگی است ،در حالی که درکشورهای در حال توسعه چگونه زنده ماندن مطرح است

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.