الزامات و بایسته های تربیت اسلامی در نظام آموزشی عمومی ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی آینده پژوهی، علوم تربیتی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: FEMCONF01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 413
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی محمودی

استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه پیام نور

ابراهیم فصیحی

دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه پیام نور

چکیده

در فرهنگ اسلامی علاوه بر مفهوم پرورش، شامل تزکیه و پرورش معنوی نیز می شود. پرورش، عهده دار تحقق توانایی های لازم در متربی برای ادارهحیات فردی و اجتماعی خویش است، ولی تربیت در عین مشتمل بودن بر همه این مفاهیم، عهده دار حیات ملکوتی انسان نیز هست. یک استاد خوب، درهر حال و در همه جا با یک اندیشه زندگی می کند و آن، کسب بالاترین کیفیت آموزشی توسط هر دانشجو است و در این بین ارزشیابی واقعا حیاتی ترینکار هر استاد است و چیزی است که می تواند تاثیری کلیدی بر نحوه بهبود و پیشرفت دانشجوان داشته باشد. مهمترین اصل همخوانی آموزش و تربیت جهتتحقق نقش واقعی استاد در دانشگاه جلوه گری می کند و این امر تربیت وقتی تربیت را این گونه معنا کنیم وسعت زیادی پیدا می کند و مستلزم دقت وهماهنگی مربی با متربی در سطح آموزش و یادگیری است. اینکه استاد با توجه به نقش و جایگاه ممتازش در جامعه چگونه و به چه شکلی در صدد تقویتفرهنگ اسلامی در دانشگاه بر می آید و امید به آینده ای روشن خواهد داشت. به طور کلی واژه آموزش و پرورش در طیف گسترده ای از مفاهیم، روش هاو اصول از بالاترین سطح نظام آموزشی و پرورشی و تعامل بین یک متربی، متعلم و مربی و استاد رخ می دهد.

کلیدواژه ها

نظام آموزشی، تربیت اسلامی، عمومی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.