نقش سلامت معنوی و شادکامی در پیش بینی رضایت از زندگی مددجویان بهزیستی شهرستان نوشهر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در علوم تربیتی، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ARSEP08_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 620
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروزان رستمی

استادیار، گروه پرستاری ، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران.

گیتی اسدالله زاده

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی و روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحدچالوس. چالوس، ایران.

محمدمبین رستمی

پذیرفته شده در رشته بهداشت عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران سال ۱۳۹۹

چکیده

مقدمه: رضایت از زندگی لازمه یک زندگی مفید، موثر و رضایت بخش فردی است و شامل ارزیابی شناختی افراد از وضعیت زندگی خودشان است. این مطالعه با هدف پیش بینی رضایت از زندگی بر حسب متغییرهای سلامت معنوی و شادکامی مددجویان بهزیستس شهرستان نوشهر به روش توصیفی- همبستگی صورت گرفته است و جامعه آماری آن را مددجویان بهزیستی شهرستان نوشهر تشکیل داده است.روش کار: مطالعه حاضر از نوع توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری شامل ۱۷۰ نفراز بانوان مراجعه کننده به مرکز بهزیستی شهرستان نوشهر بودند که تعداد ۹۰ نفر براساس روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و بوسیله پرسشنامه مورد سوال قرار گرفتند. از پرسشنامه شادکامی آکسفورد، رضایت از زندگی (SWLS) و استاندارد سلامت معنوی الیسون برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق استفاده شده است. برای تفسیر داده ها از نرم افزار SPSS۱۳ و آار توصیفی وتحلیلی(آزمون آماری رگرسیون چند متغییره به روش همزمان ) برای تحلیل داده ها به کار رفته است.یافته ها: بین رضایت از گذشته و رضایت درونی((β = ۰/۴۷۹ از مولفه های پنجگانه شادکامی، وبین رضایت از وضع موجودبا متغیرهای رضایت درونی ( β=۰/۳۹۹ ) و رضایت خاطر ( β=۰/۲۸۴ ) و سلامت وجودی ( β=۰/۴۰۹ ) با ( p ≥۰/۰۱ ) رابطه معنی داری وجود دارد. همچمین بر اساس یافته های حاصل از تحقیق، برای رضایت درونی(β= ۰/۵۱۴ )در رضایت اززندگی(کل) در سطح ( p≥ ۰/۰۱) و برای رضایت خاطر ( β=۰/۲۶۲) در سطح p ≥۰/۰۵) در امیدواری به آینده رابطه معنی دار و مثبت وجود دارد.نتیجه گیری: بنابر این رضایت درونی در بین مولفه های شادمانی بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است و به تنهایی توانسته است در تغییرات تمامی مولفه های رضایت از زندگی و رضایت زندگی (کل) نقش آفرینی کند. به نظر می رسد، به عنوان نوعی رضایت شخصی و فاعلی از زندگی شخصی و به صورت یک متغیر خصیصه ای بر تمام جنبه های زندگی شخصی تاثیر گذار باشد.

کلیدواژه ها

رضایت از زندگی، سلامت معنوی، شادکامی، مددجو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.