نقش و عملکرد مدیریت مشارکتی در مقابله با بحران آب

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مهندسی کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: AGRICULTURE05_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس راهدان

دانشجوی دکتری آبخیزداری دانشگاه تهران

مریم محمدرضایی

دانشجوی دکتری آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حسین راهدان

دانشجوی دکتری آبخیزداری دانشگاه تربیت مدرس

مژگان یاراحمدی

کارشناسی مرتع و آبخیزداری دانشگاه لرستان

چکیده

آب منبعی حیاتی است که نه تنها برای زندگی، بلکه در روابط انسانها با یکدیگر اهمیت دارد ازاینرو بحران آب یکی از بزرگترین تهدیدهایی است که حیات همه موجودات عالم را به خطر می اندازد به طوریکه به واسطه افزایش جمعیت و نیاز روزافزون به این منبع حیاتی در آینده ای نه چندان دور مشکلات فراوانی را در سراسر جهان به ویژه در اقالیم خشک بر جای خواهد گذاشت پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۵میلادی تقریبا ۳,۵ میلیاردنفر در دنیا در معرض بحران آب باشند. به گزارش موسسه منابع جهانی تا سال ۲۰۴۰ میلادی منطقه خاورمیانه به واسطه کم آبی دچار بحرانهای اقتصادی و امنیتی خواهد شد. به همین جهت تصمیم گیری و سیاست گذاری در جهت مقابله با بحران آب ضروری بوده و نیازمند توجهات و تصمیمات ویژهای در حوزه مدیریت منابع آب دارد. پژوهش حاضر به بررسی مدیریت مشارکتی و اهمیت آن در حل بحران آب پرداخته می شود و ضمن بررسی علل تعارض بر سر آب به ضرورت مشارکت کلیه ذینفعان در حل بحران آب پرداخته می شود. در این پژوهش نتیجه گیری می شود که سیاستگذاری جهت مقابله با بحران آب می بایست با مشارکت تمامی ذینفعان و سطوح عالی تصمیم گیری بوده و اجرای قوانین در همه سطوح توسط دستگاه های نظارتی موردبررسی قرار گیرد. به همین خاطر تحقق برنامه های دولتها برای مدیریت بحران آب، به علت فرا بخشی وفرازمانی بودن آن و نیز آثاری که بر پیکره اقتصاد، اجتماع و محیطزیست و حتی امنیت کشورها دارد، نیازمندمشارکت همه بخشهاست.

کلیدواژه ها

بحران آب، مدیریت مشارکتی مبتنی بر سازگاری، حکمرانی آب، مدیریت منابع آب.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.