CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی و رتبه بندی موانع توسعه پایدار روستاها و عوامل موثر در مهاجرت به شهرها با بکارگیری روش فرآیند تحلیل شبکه ای (مطالعه موردی: روستای ریزآب)

عنوان مقاله: ارزیابی و رتبه بندی موانع توسعه پایدار روستاها و عوامل موثر در مهاجرت به شهرها با بکارگیری روش فرآیند تحلیل شبکه ای (مطالعه موردی: روستای ریزآب)
شناسه ملی مقاله: AGRICULTURE05_005
منتشر شده در پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مهندسی کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

روح اله یاراحمدی - کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران

خلاصه مقاله:
امروزه به علت عدم وجود نگرش یکسان به ارائه خدمات شهری- روستایی و مهاجرت روزافزون جمعیت کشوری، از روستاها به شهرها، میتوان تراکم نامعقول، دود، کثیفی، آشفتگی، یکنواختی بدنه شهری و بی اطلاعی شهروندان نسبت به محیط شهری، رشدبی رویه جمعیت شهری و شتاب بی رویه مجوزهای ساختمانی، عدم توجه به فضای باز، فضای سبز و فضای بازی را مشاهده نمود. همچنین با صنعتی شدن شهرها جذب جوانان جویای کار مازاد در بخش کشاورزی از روستا به شهر جهت انجام فعالیتهای صنعتی و خدماتی آغاز شده است. در همین راستا مطالعه ای جهت شناسایی علل عدم توسعه یافتگی و مهاجرت اهالی روستای ریزآب به شهرستان نیریز و سیرجان انجام شده است. روستای ریزآب بزرگترین روستای شهرستان نیریز میباشد که در سالیان گذشته در طرح توسعه روستایی از سمت شهرستان قرار گرفته است. اما با توجه به علل مختلف این توسعه روند چشمگیری نداشته است. همچنین مردم و اهالی روستا به دلیل نبود آب آشامیدنی مناسب، رکود کشاورزی و نبود شرایط مناسب شغلی و آموزشی در حال مهاجرت به شهرستانهای اطراف میباشند. در این تحقیق سعی بر آن است تا علل عقب ماندگی توسعه و مهاجرت این روستا مورد بررسی قرار گیرد، سپس به روش فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP) این عوامل رتبه بندی و در نهایت راهکارهای مناسب ارائه گردند. باتوجه به نتایج به دست آمده نبود آب آشامیدنی مناسب و بد شدن اقلیم آب و هوایی (IN۱)، بحث قومیتی اهالی روستا (PO۱)، رکود کشاورزی (EC۱) و نبود شغل مناسب (EC۴) مهمترین عوامل مهاجرت اهالی و موانع توسعه یافتگی روستای ریزآب هستند.

کلمات کلیدی:
توسعه روستا، مهاجرت از روستا به شهر، رتبه بندی، فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1245642/