تحلیل ساخت واژی گویش کوهسرخ

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی متن پژوهی ادبی
  • کد COI اختصاصی: MATNPAGOOHI09_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 678
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه سادات مقداری

استادیار زبانشناسی همگانی دانشگاه پیام نور.

رضا حسن نژاد

کارشناسی ارشد زبانشناسی همگانی دانشگاه پیام نور،

چکیده

گویش کوهسرخ یکی از گویش های فارسی دری است که کمتر از زبان فارسی دستخوش تغییر و تحول شده است. از نظر جغرافیایی کوهسرخ قسمتی از نیشابور بوده است که بعد تابع شهرستان کاشمر شده است. لذا اکنون از توابع خراسان رضوی محسوب می شود. از آنجایی که این گویش بازمانده زبان فارسی دری است و ثبت گویش های محلی یکی از روشهای حفظ منابع غنی زبان فارسی است بنابراین باید تمهیداتی اندیشیده شود تا این گویش و همه گویش ها ثبت و ضبط شوند. با ثبت و ضبط گویش ها و انجام این گونه تحقیقات می توان از زوال این گویش و سایر گویش های ارزشمند فارسی جلوگیری کرد، زبان فارسی می تواند با استفاده از الگوهای این گویش و سایر گویشها مشابه، واژه سازی کرده و روند واژه سازی در زبان فارسی معیار را بسط و گسترش دهد و شرح و تفسیر متون کهن زبان فارسی با استفاده از الگوهای گویش های متفاوت و این گویش راحت تر می شود. لذا در این تحقیق به تحلیل ساختواژی گویش کوهسرخ پرداخته ایم که تحلیل های انجام ش ده نشان داد که به علی رغم وجود تفاوت ، اما شباهت های بین این گویش و زبان فارسی بیشتر از تفاوت های آن است.

کلیدواژه ها

گویش کوهسرخ، ، ساخت واژه تصریفی، ساخت واژه اشتقاقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.