جایگاه توریسم روستایی در توسعه پایدار روستایی (مورد: روستای مهمانک)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش منطقه ای توریسم و توسعه
  • کد COI اختصاصی: RCTD01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1310
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن جان پرور

دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس)

اکرم تقی زاده ساروکلایی

کارشناسی ارشد حشره شناسی دانشگاه تربیت مدرس)

زهرا جان پرور

دانشجوی کارشناسی مدیریت جهانگردی دانشگاه پیام نور بجنورد)

چکیده

توریسم روستایی به عنوان یک فعالیت جهانی امروزه با توجه به هم پوشی سه اصل ایجاد اشتغال و درآمد زایی، رضایت گردشگر و حفظ محیط زیست اهمیتی دو چندان یافته است. در اکثر کشورها بخصوص کشورهای پیشرفته ترویج توریسم روستایی در سر لوحه برنامه دولتها در زمینه توریسم قرار دارد تا ضمن مثبت کردن بیلان توریسم خود با هدایت شهروندان برای گذران اوقات فراغت به مناطق روستایی، فضای سرزمینی، درآمد را نیز در سطح کشور پخش نمایند. علاوه بر این دولتها در پی آن هستند که به اهدافی چون ایجاد درآمد برای کشاورزان و دیگر خانواده های روستایی؛ آشنایی مردم شهر با تجربه زندگی روستایی؛ کاهش مهاجرت به بیرون به وسیله تدارک فرصت های شغلی در نواحی روستایی؛ انتقال اندیشه ها از شهر به نواحی روستایی و تدارک برخی زیر بناهای اقتصادی نیز در جریان توریسم روستایی دست یابند. این در حالی است که گردشگری روستایی یک روند دو سویه اقتصادی را در نواحی روستایی رقم می زند که می توان دربر گیرنده یک رشد اقتصادی و تنوع فعالی تها از یک سو و همچنین ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای ساکنان روستایی از دیگرسو باشد. گردشگری روستایی مازاد نیروی انسانی را در روستا جذب نموده و همراه با آن م یتواند یکی از فرصت های شکل گیری توسعه همه جانبه روستایی محسوب شود. بر این اساس لازم می آید تا توریسم روستایی بعنوان یکی از عوامل توسعه پایدار روستایی در نظر گرفته شود و مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. در این راستا، در این مقاله جایگاه صنعت توریسم روستایی در توسعه پایدار روستایی (مهمانک) مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته شده است

کلیدواژه ها

توریسم روستایی، توسعه پایدار، روستای مهمانک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.