روند تحول برنامه ریزی منطقه ای در ایران
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: همایش منطقه ای توریسم و توسعه
- کد COI اختصاصی: RCTD01_046
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 7417
نویسندگان
دانشجوی دکتری رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی- مدرس دانشگاه پیام نو
کارشناسی علوم اجتماعی – دانشگاه پیام نور
کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی- دانشگاه تربیت معلم ت
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری – دانشگاه تهران
چکیده
برنامه ریزی منطقه ای فرآیندی است، در جهت مشارکت مردم و مناطق در برنامه ریزی و فراهم آوردن موجبات برنامه ریزی از جهت انطباق با برنامه های کلان ملی و ویژگیهای منطقه ای. از آنجا که برنامه ریزی منطقه ای، برنامه ریزی در سطحی میانی است، می تواند شکاف میان برنامه ریزی در سطح ملی و محلی را پر کند. در برنامه ریزی منطقه ای سعی بر آن است تا حوزه هایی که دارای ویژگیها و استعدادهای بالقوه و مسائل اقتصادی – اجتماعی خاص هستند جدای از سایر مناطق مورد توجه قرار گیرند. گر چه توجه به سطح میانه امکان توجه به مسایل اقتصادی و فیزیکی را تواماً فراهم می سازد؛ اما در بعضی از کشورها، تمامی این سطوح را نمی توان در یک مقطع زمانی مشاهده نمود. در بعضی از کشورها سطح منطقه و سطح ملی فاصله زیادی از یکدیگر دارند و یا تفاوت فاحشی را نمی توان میان مناطق بزرگ و کوچک دید. بنابراین در راستای ضرورت برنامه ریزی منطقه ای، نمی توان تأکید زیادی روی سطوح برنامه ریزی داشت. در این تحقیق روند تحول برنامه ریزی منطقه ای و جایگاه آن را در ایران (قبل و بعد از انقلاب) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است، همچنین جنبه های برنامه ریزی، برنامه ریزی منطقه ای، روشها و تکنیکها، توسعه و سیاست گذاری منطقه ای در این رابطه نشان داده شده است. در چنین شرایطی برنامه ریزی و توسعه منطقه ای بعنوان شعبه ای از علوم و ابزاری در جهت هدایت ساختارهای فضایی در زندگی انسان ها، قلمرو مطالعه و حیطه عمل خود را نشان داده است. بنابراین فهم تئوریها و تکنیکهای برنامه ریزی منطقه ای و راههای دستیابی به توسعه منطقه ای، بعنوان یک ضرورت مطرح گردیده استکلیدواژه ها
برنامه ریزی،برنامه ریزی منطقه ای،منطقه،توسعه منطقه ایمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.