لابیگری و هیئت استانداردهای حسابداری بین المللی ( IASB )؛ مروری بر رفتار لابی گری
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع و مدیریت و حسابداری
- کد COI اختصاصی: CSIEM02_746
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 488
نویسندگان
دانشجوی دکتری تخصصی حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد قزوین
دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین
چکیده
کسب منافع حداکثری، اغلب موارد به عنوان دغدغه ای است که در حسابداری و بطور کلی در علم اقتصاد مطرح می شود. یکی از جمله مواردی که این امر را می تواند محقق کند، همان وجود قوانین و مقررات حاکم بر رفتار شرکت ها و بطوری کلی در محیط حسابداری است. بطوری که احزاب و گروه ها ذاتا خواستار مصوب شدن قوانین و مقرراتی هستند که کمترین مخاطرات از جمله در بخش مالی و بیشتر منافع از قبیل منافع مالی، مشروعیت اجتماعی و ... را برای آن گروه را در پی داشته باشد. وجود مذاکرات و رایزنی ها و یا به اصطلاح لابی و لابی گری امری است غیر قابل انکار و از طرفی چنین موضوعی به اشکال مختلف و در سطوح مختلف رخ می دهد. در واقع لابیگری در فرایند تصویب مقررات و استانداردهای حسابداری هم وجود دارد. که گاها تنظیم کنندگان و یا مصوب کنندگان استانداردها و به عبارت کلی تر، مقررات استانداردهای حسابداری را تحت فشار و یا مورد سوگیری خود قرار می دهند. با توجه به نقش و اهمیت این موضوع، در این مقاله به تبیین موضوع لابی گری و اثرات آن و همچنین به بیان اشکال مختلف لابیگری در حوزه تنظیم مقررات حسابداری به خصوص هیئت استانداردهای حسابداری بین المللی ( IASB )، مورد بررسی قرار می گیرد .کلیدواژه ها
لابی گری ، هیئت استانداردهای حسابداری بین المللی ( IASB )مقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.