بررسی ارتباط بین کارایی بازار سهام و کیفیت سود با نقش تعدیلی کارایی سرمایه گذاری و بحران مالی در شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع و مدیریت و حسابداری
- کد COI اختصاصی: CSIEM02_720
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 473
نویسندگان
استادیار، دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس، ایران
کارشناس ارشد حسابداری، موسسه غیرانتفاعی خزر محمودآباد، مازندران، ایران
کارشناس ارشد حسابداری، موسسه غیرانتفاعی خزر محمودآباد، مازندران، ایران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین کارایی بازار سهام و کیفیت سود با نقش تعدیلی کارایی سرمایه گذاری و بحران مالی در شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران است. نمونه آماری متشکل از ۱۲۳ شرکت طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸ است. روش پژوهش حاضر از نوع پژوهش های شبه تجربی و پس رویدادی در حوزه ی حسابداری است و از نظر ماهیت اجرا، پژوهش حاضر کاربردی است. تجزیه و تحلیل اطلاعات بر اساس روش پس رویدادی با استفاده از نرم افزار ایویوز نسخه دهم صورت گرفته است. نتایج آزمون فرضیه ی اول پژوهش نشان داد که بین کارایی بازار سهام و کیفیت سود شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه ی معناداری وجود دارد. با توجه به سطح معناداری به دست آمده و کمتر از ۰۵ / ۰ می توان اظهار داشت که فرضیه ی اول پژوهش موردپذیرش واقع گردید؛ و نتیجه به دست آمده از آزمون فرضیه ی دوم نشان دهنده ی آن است که کارایی سرمایه گذاری تاثیر معناداری بر رابطه ی بین کارایی بازار سهام و کیفیت سود شرکت های پذیرفته شدهدر بورس اوراق بهادار تهران دارد. با توجه به سطح معناداری به دست آمده و کمتر از ۰۵ / ۰ می توان اظهار داشت، فرضیه ی دوم پژوهش موردپذیرش واقع گردید؛ و همچنین از نتایج فرضیه ی سوم پژوهش می توان اینگونه استدلال کرد که بحران مالی تاثیر معناداری بر رابطه ی بین کارایی بازار سهام و کیفیت سود شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران دارد. با توجه به سطح معناداری به دست آمده و کمتر از ۰۵ / ۰ می توان اظهار داشت که فرضیه ی سوم پژوهش موردپذیرش واقع گردید.کلیدواژه ها
کارایی بازار سهام، کیفیت سود، کارایی سرمایه گذاری، بحران مالیمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.